Skip to content
Internațional

Virgil Popescu: Suntem interesați să importăm gaz natural lichefiat din Israel, via Egipt

news.ro

Ministrul Energiei a anunțat că există interes în interiorul Executivului din România cu privire la importurile de gaz lichefiat din Israel, prin Egipt. Virgil Popescu a precizat că această măsură vine ca valorificare a oportunităților pentru a asigura o independență energetică a României.

Ministrul a anunțat că a discutat despre proiectele de colaborare și implementarea acestora cu cei de la Israel Electric Company, companie ce transportă și distribuie energie electrică în Israel. „Israel Electric Company este cea mai mare companie de energie care produce, transportă și distribuie energie electrică în Israel. În cadrul întâlnirii de lucru de astăzi am discutat despre proiecte de colaborare și despre implicarea acesteia în proiecte de investiții din energie, în România”, a transmis ministrul Energiei pe contul său de Facebook.

 

 

„Întărirea relaţiilor bilaterale dintre România şi Israel, în mod special în domeniul energiei, este un deziderat important de atins. În aceste zile împreună cu Cosmin Ghiţă – CEO SNN, Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Aristotel Jude – CEO Romgaz şi Răzvan Popescu CFO Romgaz facem o vizită de lucru în Israel. Vizăm cooperare pe un larg palier în sectorul energetic: gaze, energie electrică, RES şi alte tehnologii.

În această dimineaţă am avut un dialog foarte bun cu reprezentanţii companiei NewMed Energy, compania grupului Delek, care exploatează cel mai mare zăcământ offshore de gaz din Israel. Le-am transmis că suntem interesaţi de diversificarea surselor de aprovizionare şi putem importa LNG, din Israel, via Egipt. Trebuie să valorificăm toate oportunităţile pentru întărirea securităţii energetice a României”, a mai scris Virgil Popescu luni, pe contul său de Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *