Skip to content
Politică

Virgil Popescu va efectua o vizită în SUA, săptămâna viitoare: Dorim să mai construim două reactoare nucleare

Inquam Photos / George Călin

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat că va face o vizită în SUA, săptămâna viitoare, în contextul în care România doreşte să mai construiască două reactoare nucleare. Virgil Popescu a explicat că discuțiile vor viza finalizarea procedurilor de finanţare pentru cele două reactoare nucleare, a mai spus liberalul.

O altă temă abordată va fi legată de importul de hidrocarburi din Statele Unite.

„Investiţia de 14 milioane dolari face parte din prima parte a grantului pe care americanii îl pun la dispoziţie pentru faza de proiectare şi design. E suma anunţată de către preşedintele Biden. Venim şi noi cu 9 milioane a anunţat premierul. Industria vine cu încă 5 milioane şi acest pachet de aproape 30 milioane vorbim pentru finanţarea proiectului de design.

Merg în Statele Unite nu numai pentru reactoarele modulare, merg inclusiv pentru reactoarele 3 şi 4 pentru că dorim să dublăm această capacitate de producţie nucleară de la 1.400 la 4.000 de megawati. Practic dorim să mai construim două reactoare nucleare şi merg în Statele Unite tocmai pentru a discuta acest lucru şi a finaliza procedurile de finanţare pentru reactoarele modulare şi, de ce nu, pentru importul de gaz, pentru hidrocarburi din SUA.

Voi avea această deplasare săptămâna viitoare foarte importantă pentru România şi independenţa energetică a României”, a declarat Virgil Popescu, luni la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *