Skip to content
Politică

Virgil Popescu, veste bună pentru angajații RAAN: „Așa cum am promis luna trecută…” DOCUMENT

Vicepreședintele PNL, Virgil Popescu, într-un comunicat remis, miercuri, redacției de știri PSnews.ro vine cu soluţii pentru a suplimenta bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2016 cu suma ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare Drobeta – Turnu Severin.

”Așa cum am promis luna trecută, am depus tot efortul pentru ca drepturile angajaților de la RAAN să fie respectate și oamenii să-și primească drepturile salariale. Nu am renunțat și cu largul sprijin al Ministrului Energiei, Victor Grigorescu, acest lucru va deveni posibil.

Astăzi, în ședința de Guvern, se va aproba hotărârea care va suplimenta bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2016 cu suma ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare Drobeta – Turnu Severin. Consider că s-a făcut dreptate pentru angajații RAAN și m-am asigurat că își primi toți banii. Discutiile la care am participat cu cei din Guvern și cu cei din Consiliul Economic și Social au ajuns la rezultatul mult așteptat.

Guvernul va aproba suma de 24,19 milioane lei pentru suplimentarea bugetului asigurărilor pentru şomaj pe anul 2016 pentru plata drepturilor prevăzute de art. 7 lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare, aprobată cu completări prin Legea nr. 259/2013, cu modificările şi completările ulterioare, în beneficiul persoanelor disponibilizate de la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare Drobeta – Turnu Severin în condiţiile Planului de disponibilizare, ca urmare a reducerii activității Regiei Autonome pentru Activitați Nucleare, aprobat potrivit legii.

Astfel, etapa a doua de disponibilizări, unde sunt vizate 520 de locuri, va putea fi devansată față de termenul inițial, 31.08.2016, RAAN intrând în faliment și existând riscul ca salariații rămași să nu mai primească nici un ban dacă această hotărâre nu ar fi fost aprobată. Am depus tot efortul ca Guvernul României să înțeleagă că nu putem să ne batem joc de drepturile angajaților RAAN, care au îndurat suficient. M-am zbătut deoarece știu că mulți dintre foștii angajați ai Regiei sunt profesioniști care întotdeauna s-au chinuit să-și facă treaba, chiar și atunci când plata salariului a întârziat luni de zile.

Dacă PSD a pus pe butuci Regia, si a bagat-o in faliment atunci noi trebuie sa salvam ce mai poate fi salvat neputand să mai rămânem indiferenți la aceste probleme. Vreau să le transmit angajaților RAAN că vor găsi întotdeauna în mine un partener care le va asculta nemulțumirile și va încerca să-i ajute. Este regretabil că Regia a avut acest final trist, dar știu că după alegerile parlamentare, când PNL va forma noul Guvern, vom vedea o îmbunătățire a locurilor de muncă din Mehedinți.

În încheiere, vreau să le spun severinenilor că bătalia continuă pentru repornirea Termocentralei Halânga și asigurarea căldurii Severinului în iarna 2016-2017, precum și pentru înființarea unei entități de management a stocului de apă grea”, se arată în comunicat.

De asemenea, Virgil Popescu a publicat pe blogul său documentele adoptate de Guvernul României. Puteți consulta AICI planul disponibilizărilor și hotărârea Executivului.

2 comentarii la “Virgil Popescu, veste bună pentru angajații RAAN: „Așa cum am promis luna trecută…” DOCUMENT

  1. acum va bateti cu pumnu in piept ca faceti ceva , dar pana acum ca l-ati falimentat(toti politicienii care cau fost la conducere,indiferent de culoarea politica)Si sa nu uitam ca s-a dat lege speciala pt.a ofalimenta pt.ca o regie autonoma condusa de STAT nu poate fi falimentara(prin lege)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *