Skip to content
Economie Politică

Virgil Popescu vorbește despre ”capitalismul bugetar”: CNAIR, vehicul pentru subcontractarea lucrărilor către firmele de partid?

news-mehedinti.ro
" "

Ministrul Transporturilor a anunțat joi că Guvernul vrea să concureze companiile private la construirea de autostrăzi, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR.

Astfel, conform declarațiilor ministrului Răzvan Cuc, se intenționează ca CNAIR să capitalizeze o companie pe care o deține deja, Antrepriza de Construcții, astfel încât aceasta să fie operațională până la sfârșitul lui iuni.

" "
" "

Cuc spune că reprezentanta Statului va participa cot-la-cot cu companiile private la licitații, fără să fie favorizată de Guvern.

Despre oportunitatea și scopurile unui astfel de demers PSNews a discutat cu deputatul liberal Virgil Popescu.

Dacă până acum CNAIR-ul nu a fost în stare să supravegheze construcția de autostrăzi, mă îndoiesc că de acum încolo va fi în stare să le construiască, printr-o companie de stat”, a declarat Virgil Popescu, în exclusivitate pentru PSNews.

Ma tem să nu fie un vehicul care să câștige așa-zisele licitații pentru construirea de autostrăzi, care apoi să sub-contracteze lucrările către firme de partid, fără licitație – se poate întâmpla și așa”, a adăugat el.

Înființarea unei asemenea societăți, care chipurile să participe la licitații, nu este neapărat anti-concurențială, dar este o măsură de ”capitalism bugetar”, apreciază deputatul liberal.

Mă îndoiesc să că vom avea costuri mai mici la construirea de autostrăzi. Din contră, să nu avem cumva costuri mai mari și autostrăzi nefăcute în România.

Dacă nu au fost în stare să urmărească și să supravegheze construcția de autostrăzi, mă îndoiesc că vor fi în stare să le facă”, conchide Virgil Popescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *