Skip to content
Politică

Virgil Popescu: Vreau ca severinenii să afle adevărul despre termoficare! EXCLUSIV

facebook.com

Vicepreședintele PNL Virgil Popescu se alătură unui demers al peste 100 de cetățeni. În același timp, președintele liberalilor din Mehedinți le dă o veste bună locuitorilor din Drobeta-Turnu Severin.

Amintim că o româncă originară din Mehedinți și stabilită în Irlanda a inițiat un denunț colectiv privind situația dezastruoasă a termoficării din Severin. Amănunte puteți afla accesând linkul de mai jos.

" "

CITIȚI ȘI: UPDATE DENUNȚ colectiv: scandalul căldurii din Severin ajunge la DNA / EXCLUSIV

Vineri după-amiază, Virgil Popescu a oferit o declarație pentru PSnews.ro în legătură cu această acțiune.

„Sunt două lucruri distincte: e vorba de un denunț pe care doamna Claudia Guțulescu l-a inițiat și, în paralel, s-a făcut și o petiție online, de către alt grup, prin care s-au solicitat semnături pentru a sensibiliza Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor nu să se pronunțe într-un fel, ci să se pronunțe mai repede. Pe mine asta m-a bucurat: că Severinul se mișcă și, în sfârșit, are simț civic, iar oamenii înțeleg că numai participând și împingând de la spate politicienii și administrația locală se pot rezolva lucrurile.

Oricum: inițiativa doamnei este de lăudat, prin prisma faptului că a reușit să stârnească un grup, o simț civic – ca și petiția online, care, la fel, a reușit să trezească din amorțeală severinenii, i-a făcut să se trezească și să arate că, totuși, le pasă. De aceea, am semnat acea petiție online și susțin și inițiativa doamnei de aflare a adevărului. Pentru că adevărul trebuie să se afle, până la urmă. Nu poate fi îngropat. Trebuie să se afle adevărul de la origini, de la licitație, până în ziua când vom avea căldură în caloriferele severinenilor. Denunțul nu l-am semnat, pentru că nu l-am văzut, dar, dacă mi-l aduce cineva la cunoștință, atunci cu certitudine îl voi semna – nu am absolut nicio problemă să fiu alături de severineni pentru aflarea adevărului în această epopee a căldurii, ne-a spus Popescu.

În plus, liberalul a arătat că problema căldurii și a apei calde din Severin este pe cale să fie remediată.

„Avem noroc cu Dumnezeu, fiindcă e căldură în oraș – în sensul că sunt vreo 12-13 grade afară și nu este chiar așa de frig. Dar situația eu zic că se va rezolva, indiferent de rezolvarea sau de nerezolvarea contestației formulate de către firma Alfa Ground Solutions și cred că, la sfârșitul săptămânii viitoare, vom avea căldură – cel mai târziu duminica viitoare. Primăria a reușit să găsească o soluție, împreună cu Regia Autonomă pentru Activități Nucleare: să pornească acele cazane închiriate și fără ajutorul unui operator, iar dacă acel operator va reuși să iasă din procedura de licitație, de respingere a contestațiilor, atunci vom continua cu operatorul care a fost selectat.

Serviciul public al Primăriei a organizat o procedură cu invitație în regim de urgență, pentru a selecta un operator care să opereze cazanele închiriate de la RAAN. Și au participat la licitație Alfa Ground (această firmă respinsă din cauză că nu avea experiență) și un operator – cred că din București -: Elsaco, dacă îmi aduc bine aminte. În urma licitației, firma Alfa Ground a fost exclusă, din cauza faptului că nu a îndeplinit criteriul de eligibilitate «experiență similară»”, a detaliat PNL-istul.

Nu în ultimul rând, Virgil Popescu a ținut să îi adreseze o rugăminte premierului Dacian Cioloș.

„Rog Guvernul României și pe prim-ministrul Dacian Cioloș să nu uite severinenii la rectificarea bugetară cu privire la asigurarea surselor de finanțare pentru combustibilul necesar încălzirii populației”, a încheiat liderul PNL.

1 comentariu la “Virgil Popescu: Vreau ca severinenii să afle adevărul despre termoficare! EXCLUSIV

 1. E ciudat, cel putin, daca nu tendentios, ca, un reprezentant al partidelor aflate succesiv la putere, care au distrus, jefuit si au profitat dupa bunul plac de bunurile Romaniei, de averea ei, de bogatia ei, de patrimoniul construit in 45 de ani de sacrificii de poporul roman, care si le- au insusit in mod deliberat, fara nici o jena sau socoteala, deci, revin la idee, d. l Virgil Popescu, reprezentant de seama al unuia din partidele care au au adus Romania si poporul roman in starea deplorabila in care se afla, poate emite pretentii la alt partid, frate la jaf si distrugere, mereu in cardasie, poate acuza pe cel cu care a participat la aceste nenorociri !
  Poate pacali electoratul, dar realitatea nu o poate schimba… Nu vreau sa- i amintesc ca a profitat personal de aceste facilitati in perioada de guvernare si inca profita de pozitia politica pe care o detine !
  As vrea sa atrag atentia ca, poporul asta are multe vorbe, printre care si aceea care spune ca hotul striga hotii !
  As mai vrea sa ii amintesc d. lui Presedinte ca, RAAN era si inca este o regie nationala si in mod normal un bun al statului nu poate fi dator la stat, doar ca avesta se vrea daruit cuiva, iar noi, severinenii suportam inca un jaf national, pe propria piele…
  Termocentrala de la RAAN e in perfecta stare de functionare, doar ca ~statul~, reprezentat de o guvernare antipopulara nu o vrea in functiune !
  Specialistii sunt aici, in mijlocul nostru, aceeasi care zeci de ani de zile au dus faima acestui mastodont in toata lumea !
  Cine poate fi mai specialist ca ei ?!
  D. le Virgil Popescu, daca veti ajunge intamplator la guvernare veti continua activitatea acestui guvern, ca si a celor anterioare, de distrugere, nu de creatie !
  Singurii care au creeat sunt socialistii din regimul trecut, pe care i- ati inlaturat ca sa puteti jefui realizarile acestui popor condus de ei !
  Nu exista partid care sa vrea binele poporului in afara partidului socialist, din pacate PSD si- a insusit partea stanga a esichierului deturnand atentia populatiei, care il crede partid socialist !
  Deci, ca sa revin la ceeace reprezentati d. vs, va pot aminti cum era Romania acu 130- 150 de ani cand la guvernare era partidul d. vs, cand au fost macelariti 11 mii de tarani, minerii din Valea Jiului la Lupeni, sau muncitorii ceferisti si tipografi din bucuresti !
  Cand, in cea mai ~valoroasa~ perioada istorica a acestei guvernari, populatia a suportat 4 curbe de sacrificiu !
  Sa nu uitam ca marele d, vs reprezentant Bratianu, atat de ridicat in slavi a facut cadou rusilor Basarabia si Bucovina, dupa cum reese din scrisoarea maresalului Antonescu scrisa primului ministru de atunci, liberalul Bratianu !
  Deci, d. le Popescu Virgil, nu mai incercati sa prostiti electoratul, caci nu alegerea d. vs ar fi solutia pentru Romania !
  Nu ma astept ca d. vs sa va rusinati de cele scrise de mine, dar eu mi- am spus parerea si am justificat- o !
  Poate reusiti sa aduceti dovezi ca nu am dreptate !
  Altfel…considerati- va parte activa, implicata direct in distrugerea Romaniei a romanismului si a poporului roman !
  Daca intradevar vreti sa ajutati Severinul sa aiba caldura, militati pentru repunerea in functiune a centralei RAAN,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *