Skip to content
Politică Sănătate Societate

Virusul gripal face ravagii. Ministrul Sănătății atenționează: Suntem la un pas de epidemie!

Un număr de 14 persoane au murit, de la începutul acestui sezon, din cauza gripei, informează vineri Ministerul Sănătăţii.

Ultima persoană care a decedat din această cauză este un bărbat de 71 de ani din Bucureşti, confirmat cu virusul gripal A. Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal.

„În primul rând aş vrea să vă mai dau o veste proastă, gripa a mai ucis un pacient, deci, în acest moment, avem 14 oameni decedaţi din cauza virusului gripal: bărbat de 71 de ani, condiţii medicale preexistente din Bucureşti. Da, suntem la un pas de epidemie pentru că săptămâna precedentă numărul de cazuri de depăşit numărul de cazuri estimat, prin urmare am avut o săptămână epidemică. Dacă două săptămâni la rând numărul de cazuri se menţine la acelaşi nivel, deci foarte ridicat, atunci putem vorbi despre o epidemie, dar în acest moment avem suficiente motive de îngrijorare”, a spus Sorina Pintea, potrivit Antena3.ro

Sorina Pintea a precizat că direcţiile de Sănătate Publică din judeţe au fost notificate pentru a anunţa Ministeurul Sănătăţii în cazul creşterii numărului de viroze, ea precizând că vaccinarea este cea mai sigură cale pentru prevenirea bolii.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *