Skip to content
Politică

Virusul WannaCry se răspândește încă. Numărul calculatoarelor infectate crește

The Hacker News

Cunoscut și numele de WannaCry, atacul ransomware desfășurat săptămâna trecută la nivel global continuă să facă victime în rândul utilizatorilor de internet din România.

Conform informațiilor oferite de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), virusul continuă să se răspândească în rețea, până în acest moment, numărul adreselor IP infectate din România crescând la 514.

10 dintre acestea ar aparține unor instituții publice, informează evz.ro. Experții în securitate cibernetică din cadrul CERT-RO susțin că alte 8 notificări care atestă răspândirea virusului după primul val al atacului au fost primite vineri: 5 dintre acestea fiind depuse de companii private, două de la companii de stat și una de la o persoană fizică.

București, Iași, Argeș, Vrancea și Cluj sunt zonele unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de infecții a calculatoarelor cu virusul lansat de o grupare de hackeri în spatele căreia se pare că s-ar afla regimul din Coreea de Nord.

În mod ironic, Capitala, Clujul și Iașul sunt și cele mai reprezentative centre ale industriei IT din țara noastră. „Atacul este unul extrem de sever, iar răspândirea lui este încă în desfăşurare”, au ținut să precizeze reprezentanții CERT-RO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *