Skip to content
Mehedinți Știri locale

Vise năruite: Zeci de locuinţe ANL, lăsate în paragină

https://www.romaniatv.net

În timp ce în Romania mii de tineri visează la o casa în care să locuiască, sunt construcții în care s-au investit milioane de euro și stau părăsite deoarece investițiile au fost făcute fără cap. O astfel de situație găsim și în Mehedinți, unde zeci de locuințe ANL au rămas pradă degradării, la mulți ani după ce au fost construite.

Agenţia Naţională pentru Locuinţe a construit aceste blocuri, dar autorităţile locale nu au bani să le racordeze la utilităţi. Sutele de tineri din aceste comunităţi au nevoie de o casă, dar locuințele  stau nefolosite într-o degradare continuă.

" "

La Baia de Aramă s-au finalizat, în 2016, 28 de locuințe de tip ANL. Anul trecut s-a făcut receptia finală, dar de atunci toate sunt în paragină. Nu au nicio utilitate: apă, canalizare sau curent electric.

Primăria ar avea nevoie de 3,719 milioane de lei pentru a racorda locuinţele la utilităţi, însă această cifră ar însemna aproape jumătate din bugetul anual al oraşului.

Problema principală este cu apa și de asta costa mult. Curentul, la fel, trebuie făcut, iar un transformator costă. Soluțiile identificate pentru rezolvarea acestei situații sunt contractarea unei finanțări printr-un program de dezvoltare sau solicitarea unui sprijin de la Guvern”, a declarat Iulian Maria, viceprimarul oraşului.

În comuna Cujmir, ANL a preluat un bloc construit înainte de Revoluţie, proiectul a fost finalizat în 2003. Din acel moment până în prezent, imobil este nelocuit și zace în paragină fără utilități. Aceste utilităţi nu există astăzi nicăieri în comună.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *