Skip to content
Politică

Vișinescu ar putea scăpa de închisoare. Află în ce condiții

Desi a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii, Alexandru Vişinescu poate ieşi din puşcărie chiar din luna martie.

Torţionarul se află pentru 21 de zile în carantină şi ar putea fi eliberat dacă medicii vor considera că este prea bolnav sau prea bătrân pentru a suporta viaţa după gratii.

Potrivit unor date ale ANP, în 2015 în puşcăriile din ţară nu s-a aflat niciun deţinut de peste 90 de ani.

Alexandru Vişinescu a fost dus la Rahova unde va petrece trei săptămâni în carantină într-o celulă specială. Torţionarul va evita astfel întâlnirea cu Sandu Geamănu sau alţi interlopi celebri aflaţi în penitenciar.

După cele 21 de zile, Vișinescu urmează să afle în ce penitenciar ar urma să execute pedeapsa de 20 de ani de închisoare. Cele mai probabile destinații sunt Rahova, Jilava, Giurgiu sau Gănești. În baza condamnării record , Vișinescu va avea parte fie de un regim închis de detenție, fie de unul de maximă siguranță, care se aplică deținuților cu sentințe mari, de peste 13 ani.

Altfel spus, acesta va sta toată ziua în celulă și va beneficia, zilnic, de maximum o oră de plimbare prin curte. În cele trei săptămâni, Vișinescu va fi testat medical apoi acesta va trebui să învețe regulamentul din pușcărie. Unul dintre cele mai importante examene va fi cel psihologic. Vişinescu va fi întrebat de gardieni dacă are dușmani în penitenciare și în ce pușcărie sunt aceștia cazați pentru a se evita să fie repartizat în aceeași celulă cu potențiali inamici

Există însă şi varianta ca torţionarul să iasă mai devreme din închisoare.

Şi asta dacă medicii vor considera că pușcăria înseamnă tortură pentru bătrânul Vișinescu. Acesta suferă de Alzheimer, demență și la multe termene de judecată a fost incoerent, iar dacă ANP nu îi poate asigura un tratament optim, chiar și într-un penitenciar spital, acesta poate fi eliberat. Anul trecut, mai puțin de zece deținuți au beneficiat de aceste reglementări, fiind eliberați pe motiv de boală. Alexandru Vişinescu va împlini, pe 27 septembrie, 91 de ani, potrivit unor surse citate de B1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *