Skip to content
Sănătate

Vitamina K, care se găsește în ouă și spanac, poate ajuta la lupta împotriva Covid-19

Inquam Photos / Octav Ganea

Cercetătorii olandezi au găsit o posibilă legătură între deficiența de vitamina K, care se găsește în ouă, spanac, brânzeturi cu mucegai albastru, şi cele mai grave efecte ale coronavirusului.

Pacienţii care au ajuns la terapie intensivă sau au murit de Covid-19 s-au dovedit a fi deficienţi de vitamina K, au descoperit medicii olandezi. Cercetătorii care studiază pacienţii internaţi la spitalul Canisius Wilhelmina din oraşul olandez Nijmegen au explicat beneficiile vitaminei K, după ce au descoperit o legătură între această deficienţă şi cele mai grave efecte ale coronavirusului.

Covid-19 provoacă coagularea sângelui şi duce la degradarea fibrelor elastice din plămâni. Vitamina K, care este ingerată prin alimente şi absorbită în tractul gastro-intestinal, ajută la producerea de proteine ​​care reglează coagularea şi pot proteja împotriva bolilor pulmonare.

Cercetătorii olandezi caută acum finanţare pentru un studiu clinic, dar dr. Rob Janssen, un om de ştiinţă care lucrează la proiect, a spus că, în lumina rezultatelor iniţiale, va încuraja un aport sănătos de vitamina K, informează digi24.ro.

Aceasta se găseşte în ouă, spanac, brânza cu mucegai albastru, dar şi în miso, celebrul preparat culinar japonez.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *