PSnews

Ultima Oră

Vizita lui Erdogan în SUA s-a lăsat cu proteste sângeroase (VIDEO)

revista22.ro

În urma vizitei președintelui de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan în Statele Unite au izbucnit protestele. Nouă persoane au fost rănite în timpul protestului, chiar în fața reședinței ambasadorului turc la Washington, potrivit unor informații postate pe Twitter de către Departamentul de Pompier și Departamentul pentru Servicii Medicale de Urgență, citate de CNN și preluate de News.

Aproximativ 20 de manifestanţi s-au adunat în faţa clădirii la câteva ore după ce preşedintele turc s-a întâlnit cu omologul său american, la Casa Albă. Potrivit The Guardian, ar fi fost vorba de membri ai minorităţii armene

“Protestăm faţă de politicile (lui Erdogan – n.r.) în Turcia, Siria şi Irak”, a spus Flint Arthur, din Baltimore, Maryland. Arthur i-a acuzat pe membri ai echipei de securitate a lui Erdogan că au atacat protestatarii de cel puţin trei ori.

Un clip publicat pe Facebook de la manifestaţie arată mai mulţi oameni acoperiţi de sânge.

„Cred că pot recurge la acelaşi tip de suprimare a protestelor şi a libertăţii de exprimare ca în Turcia”, a spus Arthur. „Ne-au oprit timp de câteva minute (…), dar am rămas şi am continuat să manifestăm împotriva regimului tiranic al lui Erdogan”, a adăugat el.

Persoanele rănite au fost transportate de urgență  la spitalul universitar George Washington. Incidentele au avut loc în condiţiile în care Trump l-a primit cu căldură pe Erdogan, un lider autoritar ale cărui relaţii cu administraţia precedentă de la Casa Albă au fost tensionate.

Am avut o relaţie grozavă şi o vom face şi mai bună”, a spus Trump în Biroul Oval, alături de Erdogan. „Suntem nerăbdători să avem discuţii foarte puternice şi pline de substanţă”, a adăugat el.

Relaţia dintre SUA şi Turcia este tensionată, cu atât mai mult cu cât Washingtonul refuză să îl extrădeze pe clericului Fethullah Gulen, care locuieşte în Pennsylvania şi pe care Erdogan îl acuză că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din iulie.

În plus, cele două ţări au diferende şi în privinţa deciziei lui Trump de a înarma miliţii kurde care contribuie la lupta împotriva Statului Islamic. Turcia consideră aceste miliţii ca o prelungire a PKK, considerată grupare teroristă în SUA, Turcia şi Europa.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi