Skip to content
Politică

Vizita lui Timmermans. Dragnea vrea să salveze aparențele: Oricine vine în România are curiozități

explozivnews24.ro
" "

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a încercat să salveze aparențele, dând de înțeles joi seară că vizita la București a lui Frans Timmermans (prim-vicepreședintele Comisiei Europene) nu ar fi avut cauze și implicații grave.

„Oricine vine în România are curiozități pentru că e o țară foarte frumoasă și în fiecare zi se întâmplă lucruri. Eu cred că a venit animat de gânduri bune, în sensul de a lămuri anumite aspecte care generau controverse și cred că unul dintre principalele obiective a fost să poată să stabilească un diaglog real și efectiv și direct”, a afirmat Dragnea, citat de Antena3.ro.

Anterior, întrebat dacă Timmermans a pomenit de faptul că ar avea o senzație de confruntare între Parlament și sistemul justiției, Liviu Dragnea a răspuns:

„Mi-a zis și mie despre această senzație și i-am spus că dacă dumnealui sau doamna Cristea (Angela Cristea, fostă Filote, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România – n.r.), care era prezentă la masă, poate spune despre vreo acțiune a mea, despre vreo acțiune a Guvernului îndreptată împotriva sistemului judiciar sau împotriva unei instituții din sistemul judiciar, aștept cu mare drag să-mi spună. Din partea noastră, din partea mea personal, nu a existat în ultimii ani niciun fel de acțiune împotriva sistemului judiciar. Dacă vom discuta în continuare pe senzații și pe percepții, atunci nu o să fie bine și nu o să putem să mergem mai departe în ritmul și în atingerea obiectivului pe care îl dorim cu toții. Din partea noastră nu există niciun fel de râcă sau scandal cu sistemul judiciar.

Eu am spus că îmi doresc ca pe viitor orice percepție de genul acesta să fie trecută în planul concretului și să discutăm despre un caz anume, dar altfel nu. Dacă vor apărea situații de genul acesta, să fie ceva concret. Din partea mea sau a partidului nu există o astfel de atitudine”.

Al treilea om în stat a explicat că a discutat cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre legile justiției, despre ridicarea MCV, precum și despre modificarea codurilor penale din România.

„Am discutat despre legile justiției. De asemenea, am discutat despre amendamentele depuse de către CSM și asociațiile de magistrați, deespre verificara acestora de către Curtea Constituțională. Am discutat despre codurile Penale și am spus că sunt 3 motive principale pentru care vom continua discuțiile pe acestea: două Directive ale UE, deciziile Curții Constituționale și recomandările Comisiei de la Veneția.

Am discutat despre MCV și i-am spus că din partea noastră există dorința ca acest Mecanism de Cooperare și Verificare trebuie ridicat cât mai rapid și noi suntem, dar am spus că trebuie îndeplinite două condiții: obiectivele din MCV să nu mai fie într-o permanentă schimbare și să fie luate în considerare progresele înregistrate de România”, a detaliat Liviu Dragnea.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *