Skip to content
Politică

Vizită privată: Președintele și vicepremierul Ungariei, prezenți în Harghita

politico.eu

Mai mulți oficiali de la Budapesta, printre care președintele Ungariei, Ader Janos, soția acestuia și vicepremierul Semjen Zsolt se află sâmbătă, 3 iunie, într-o vizită privată în județul Harghita.

Grupul de oficiali maghiari va participa la pelerinajul religios de la Șumuleu Ciuc, județul Harghita, cu ocazia Rusaliilor Catolice, manifestarea  fiind considerată cea mai mare din Europa de Est.

Oaspeții de la Budapesta au refuzat să facă declarații, motivând că sunt într-o vizită privată, și după o scurtă oprire la Biserica Franciscană din localitate și-au continuat traseul spre altarul amenajat în aer liber pe muntele Șumuleu Mic, anunță news.ro.

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc este considerat cel mai mare din Europa Centrală şi de Est şi îşi are originea în urmă cu aproape patru secole şi jumătate.

În centrul pelerinajului se află Fecioara Maria, a cărei statuie a fost sculptată în lemn de tei între anii 1510 şi 1515, fiind cea mai mare statuie făcătoare de minuni din lume.

Câteva zeci de mii de credincioși sunt așeptați să participe în acest weekend la slujbele religioase susținute în aer liber de Nunţiul Apostolioc al Vaticanului în România, Monseniorul Miguel Maury Buendia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *