Skip to content
Politică

Viziteu, foarte șmecher! DNA îl protejează #bigtime, spune Silviu Mănăstire: „Asta înseamnă Justiție useristă!”

psnews.ro

Într-o postare pe pagina de Facebook Dosar de Politician, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire reacționează după ce presa a dezvăluit faptul că, deși anchetatorii DNA au considerat chiar că, în calitate de vicepreședinte al Camerei Deputaților, primarul USR-ist Lucian Daniel Stanciu Vizite l-a angajat fictiv pe Ionuț Avram, pentru servicii electorale prestate de fapt în Bacău, aceștia au clasat acuzația.

Facem precizarea că în acest moment, se derulează procedura de cameră preliminară, acuzațiile DNA Bacău fiind „infracţiuni de corupţie, abuz in serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals”.

„Viziteu, foarte șmecher! DNA îl protejează #bigtime
Asta înseamnă Justiție useristă: pe dușmanii politici ii băgăm la pușcărie pentru fapte similare săvârșite de noi (useriștii), fapte pentru care noi (useriștii) nu răspundem … dau socoteala doar acarii păun. Care oricum nu vor face pușcărie”, scrie Silviu Mănăstire.

CITIȚI ȘI: Detalii scandaloase din dosarul care a zguduit Primăria Bacău. DNA recunoaște că primarul USR-ist l-a angajat fictiv pe Ionuț Avram la Camera Deputaților, dar clasează acuzația

Pe 23 iulie 2021, procurorii DNA Bacău au finalizat ancheta referitoare la angajările ilegale de la cabinetul primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu. Ionuț Avram și Ion Barbu au fost trimiși în judecată, iar Andreea Cochior a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. În esență, procurorii susțin că, deși nu aveau studii superioare, Ionuț Avram și Andreea Cochior au fost angajați la cabinetul primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu. Deși a dispus angajarea lor, primarul Stanciu Viziteu a fost exonerat de răspunderea penală, deoarece ar fi acționat „fără vinovăție”. În timpul anchetei, edilul a susținut că nu știa care este situația studiilor celor pe care a ținut neapărat să-i angajeze la cabinetul său, potrivit zdbc.ro.

„Activitățile lui lonuț Avram s-au desfășurat în principal în municipiul Bacău și au vizat susținerea și promovarea lui Lucian – Daniel Stanciu – Viziteu”

Noi informații pun însă în altă lumină relația lui Stanciu Viziteu cu Ionuț Avram. În 2020, când era vicepreședinte la Camera Deputaților, șeful USR Bacău l-a angajat pe Avram la cabinetul său, de la Casa Poporului.

„În cursul urmăririi penale, Camera Deputaților a comunicat faptul că Ionuț Avram a fost salariat, cu normă întreagă, pe durată determinată, la Departamentul secretariatului tehnic – Direcția secretariate tehnice, registratură și arhivă – Cabinet vicepreședinte Lucian – Daniel Stanciu – Viziteu, în baza solicitării vicepreședintelui Camerei Deputaților, Lucian Daniel Stanciu Viziteu. În contract, se prevede că activitatea lui Ionuț Avram se desfășoară la sediul Camerei Deputaților”, au consemnat anchetatorii DNA Bacău.

„Deși Avram lonuț nu a fost prezent fizic la locul de muncă, respectiv Camera Deputaților, și nu a prestat activitățile la care era obligat prin contractul individual de muncă, în înscrisurile întocmite s-a atestat în mod nereal prezența acestuia în perioada 26.05.2020-31.08,2020 la locul de muncă, având drept consecință obținerea de către Avram lonuț a drepturilor salariale care nu i se cuveneau. În fapt, în perioada 26 mai – 31 august 2020, activitățile desfășurate de Avram lonuț s-au desfășurat în principal în municipiul Bacău și au vizat susținerea și promovarea lui Lucian – Daniel Stanciu – Viziteu, candidat la funcția de primar al municipiului Bacău, lonuț Avram fiind coordonatorul campaniei electorale a candidatului Lucian – Daniel Stanciu – Viziteu”, potrivit procurorilor.

Prin urmare, DNA Bacău a extins urmărirea penală și pentru angajarea de la cabinetul lui Stanciu Viziteu, cu suspiciunea de „fals intelectual” și „abuz în serviciu”, însă a clasat aceste acuzații.

Se va dispune clasarea cauzei cu privire la aceste infracțiuni întrucât din înscrisurile comunicate de Camera Deputaților rezultă că în perioada în care a fost instituită starea de urgență și ulterior starea de alertă, angajații au avut posibilitatea legală să lucreze la domiciliu. Conform fișelor de pontaj pentru angajatul Avram lonuț, acesta a lucrat la domiciliu și a îndeplinit sarcinile trasate de șeful său, Stanciu – Viziteu Lucian – Daniel. Având în vedere natura atribuțiilor menționate în fișa postului, nu se poate face dovada că Avram lonuț nu și-a îndeplinit sarcinile de serviciu, chiar dacă, în perioada vizată, s-a implicat și în campania electorală a candidatului Stanciu – Viziteu Lucian – Daniel.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *