Skip to content
Politică

”Viziunea tudosiană”, dezechilibrată iar de BNR. Fostul șef ANAF avertizează

cotidianul.ro

Gelu Diaconu, fostul șef al Direcțieil Naționale Antifraudă (ANAF), trage un semnal de alarmă în ciondăneala dintre Banca Națională Română și Guvernul Tudose.

BNR dezechilibrează ”viziunea tudosiană” (așa cum o numește Gelu Diaconu) după ce a crescut, pentru prima oară după zece ani, dobânzile la credite. Mișcare Băncii vine după ce Executivul lui Mihai Tudose a criticat BNR-ul ”că nu intervine pe piața în susținerea cursului leului și că emite ân spațiul public opinii de specialitate care nu se “potrivesc” cu propaganda psd-istă”, afirmă Gelu Diaconu, conform B1.ro.

”Astăzi BNR-ul mai dă o scatoalcă viziunii tudosiene crescând, pentru prima dată în ultimii zece ani, dobânda de politica monetara. O astfel de măsură, foarte necesară pentru a contracara aventurismul fiscal-bugetar al guvernului, se va răsfrânge asupra tuturor românilor prin creșterea dobânzilor la creditele populației dar și a costurilor agenților economici”, a scris Diaconu, pe Facebook.

Mai mult decât atât, fostul șef ANAF mai consideră că situația îl va afecta serios pe Tudose, ”explodându-i în față””Când deficitul comercial și cel al balanței de plăți, ROBOR-ul, cheltuielile guvernamentale și inflația cresc accelerat iar veniturile fiscale sunt la cea mai joasă pondere în PIB înregistrată în ultimii zece ani, măsura luata azi de BNR era de asteptat. Domnul Tudose, la intalnirea promisa cu conducerea BNR de luna aceasta, nu va putea decat să ia act de faptul ca duduiala economiei îi va exploada în față mult mai devreme decât cred oamenii de la partid”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *