Skip to content
Politică

Vlad Cosma nu se lasă. O nouă serie de dezvăluiri despre DNA Ploiești

Libertatea
" "

Fostul deputat Vlad Cosma și cel care a cutremurat opinia publică prin dezvăluirile făcute duminică seara la un post de televiziune, privind faptele procurorilor de la DNA Ploiești Lucian Onea și Mircea Negulescu.

Marți seară, fiul fostului președinte de Consiliu Județean Prahova, Mircea Cosma, a ieșit la postul de televiziune Antena3, arătând cum cei numiți au ”măsluit dosarul Cosma”. Astfel, Vlad Cosma face inventarul unor metode prin care Onea și Negulescu au constituit dosarul împotriva ex-deputatului.

" "
" "

Prima tehnică folosită, după cum afirmă fratele deputatei PSD Andreea Cosma, a fost aceea de a îi amenința cu închisoare pe niște muncitorii sau pe familiile acestora, dacă nu depuneau mărturie împotriva lui Vlad Cosma.

”Am fost amenintat si injurat la data darii unei declaratii in fata procurorului Negulescu. (…) Negulescu de la PCA Ploiesti m-a trimis la DNA pt a spune ceva despre Mircea Cosma spunandu-mi ca el are ceva impotriva acestuia. (…) Procuroul nominalizat mi-a cerut sa-i spun ceva efervescent despre Mircea Cosma pt ca astfel ma v-a lasa in pace”, se arată într-o declarație de la ICCJ a lui Nicolae Onea, prezentate de Luju.ro.

În al doilea rând, procurorul Negulescu ar fi plantat probe false și ar fi constrâns o femeie, Stroe Cecilia, să declare ce doresc procurorii, atât cu identitate falsă cât și cu identitate protejată: Am fost constransa de procuror mai inainte de a admite eu acele inscrisuri (nr.r-de pe stick) Mi s-au expus anumite fapte de catre procurorul Negulescu. Eram scoasa din arest impreuna cu Alexe, dar nu pt a fi audiati in cauza in care eram cercetati, ci pentru a fi amenintati sa acceptam sa facem declaratii intr-un annume mod in dosarul ce privea familia Cosma. Pentru a intari amenintarile exercitate fata de mine pe culoarul DNA, au fost invitati de fiecare data sotul si fiica mea (minora) atunci cand eram adusa din arest. Pe niciunul dintre cele trei stickuri nu au fost stocate inscrisurile despre care ulterior am admis la DNA ca au fost identificate pe un stick. La sediul PCA Ploiesti, inainte de a intra in biroul dl procuror Negulescu, acesta se plimba pe hol, eu fiind asezata intr-un colt, iar Negulescu mi-a spus sa ma arunc pe geam. Nu am fost prezenta nici eu si nici avocatul, nici la desigilarea plicului in care s-au aflat cele trei stickuri, si nici la perchezitia informatica”, se arată în declarația femeii.

Mai mult decât atât, martorii ar fi fost scoși din arest fără avocați de față și instruiți ce să declare. În plus, declarațiile erau făcute sub identitate falsă, pentru a putea susține minciuni.

”Este ceva de nepermis, ilegal, ca un cetatean sa declare ceva ca martor cu identitate reala si altceva total opus, respectiv falsuri, obligat de DNA Ploiesti, cu identitate ascunsa. Acesta este motivul pt care nicio declaratie de martor protejat, in nicun dosar de la DNA Ploiesti, nu este inregistrata video, tocmai pentru a nu se vedea cum martorii sunt constransi sa minta. Asa se incalca legea si Codul de procedura penala la DNA Ploiesti”, afirma Vlad Cosma la o emisiune de pe Antena3.

De asemenea, Răzvan Alexe povestește cum a fost constrâns să dea declarații nereale împotriva familiei Cosma, atât la vedere cât și sub acoperire.

„Am fost pus să fac declaraţii în fals şi pe aceasta am ajuns suspect, inculpat şi trimis în judecată. Negulescu m-a chemat în 2014 şi m-a pus să dau o declaraţie de care habar nu aveam. Au fost tot felul de ameninţări. E uşor să te vizeze cineva când eşti arestat. Când nu ştiai ce să spui, îţi dădeau identitate protejată ca să spui ce ce vor ei.

Mi se sugera să spun că banii ajung şi la Vlad Cosma. Să spun ceva despre familia Cosma. Pe denunţul meu am fost făcut din suspect inculpat. Era denunţul facut de mine cu identitate protejată, cu un alt nume. Aşa am rămas inculpat. Eu, Costin Ciobanu, mă invinuiam pe mine Răzvan Alexe. Pe urmă ne-a spus că să dăm declaraţie pe Sebastian Ghiţă ca să scăpăm de puşcărie”, a spus Răzvan Alexe, conform Evz.ro.

În final, Vlad Cosma afirmă că și inventarea prejudiciului era o practică des întâlnită la DNA Ploiești.

Redăm discuția dintre Vlad Cosma, Lucian Onea și Mircea Negulescu, după cum a prezentat-o fiul fostului președinte al CJ Prahova:

”Mircea Negulescu: Tacerea lui Mircea e coniventa.

Vlad Cosma: Jimy lucreaza de 7 miliarde si zice ca da spaga 35 miliarde.

Onea: Nu prea cred nici eu asa ceva. Nu tati, mie nu imi trebuie. Stii ce imi zice? ‘Ce sa scriu, ce sa scriu?’ Du-te ma in p… mea. S-a dus in p… mea alta parte!

Vlad Cosma: Nu merge! Dumitru zice ca a lucrat de 70 de miliarde si ca a dat spaga 60.

Lucian Onea: Zice, ‘am luat trei lucrari’

Vlad Cosma: Pai, alea trei lucrari. Jimy din trei lucrari a avut o deszapezire. Nu poti sa lucrezi o deszapezire de 70 de miliarde si a dat 35.

Mircea Negulescu: De spalare nu scapa oricum.

Lucian Onea: Bai fratilor, am retinut si eu 10% prejudiciu. Da-le dracu, ca nici eu nu am crezut sumele care mi le-a zis, ca nici eu nu l-am crezut. Am retinut trei contracte, am calculat la fiecare procentul si aia a fost, ca nu am retinut mai mult.

Mircea Negulescu: 10%.

Lucian Onea: Restul e in disjungere.

Vlad Cosma: Tu nu o sa gasesti niciodata pe unu sa zica ‘i-am dat lui Mircea’ (n.red. – Mircea Cosma). Urmariti banii, cine a pus mana si pe o hartiuta de un euro, ala e coruptul. Ca ala a facut-o. Unde sunt banii si cine a luat banii? V-a reiesit ca a facut el ceva?

Lucian Onea: E posibil sa ai dreptate.

-Mircea Negulescu: Ba, da spun si eu ceva, ca imi bag p… De ce nu vine Mircea barbateste asa sa scrie ca e mana lui Sebi Ghita. Si sa scrie si sa semneze.

Vlad Cosma: Ce legatura are cu asta?

Mircea Negulescu: Vrei sa vorbesc eu cu taica-tu intr-o zi? Poate pe mine ma crede si ma intelege!? Uite, vine maine si daca vrei, Lucian, vorbesc cu el. In conditiile in care el nu isi face.. bai, si eu am avut un tata… taica-tu nu este un retard, nu este vreo persoana care nu mai are capabilitatea sa faca niste chestii. El ar trebui… Bai, deci asta este, hai sa iti spun eu, Sebi Ghita e un jegos. El cand a venit aici trebuia sa zica ‘Mircea Cosma cu Vlad Cosma nu are nicio treba’. Va f… in gura! Tu nu vezi ca v-a lasat asa. Sa iti fac dovada ca Sebi Ghita e un jegos care la momentul asta nu mai are ce lua dupa voi. Se p.. pe voi… Asta face Sebi Ghita. Ba, nu il pui intr-o postura, ca nu se umileste cu nimic. Deci asta nu e o chestie de a te umilii, dar daca vezi ca jegosul ala te lasa sa te duci tu la puscarie, te lasa sa se duca copilul tau la puscarie. Pai eu as muri cu el de gat. Si asa nu scapa de mine, dar iti zic asa, ca idee. Sa vezi ca un jegos vrea sa iti bage copilul la puscarie, pe baiatul tau. O sa ai si tu copii si o sa vezi cum e. Vorbeste si tu cu taica-tu sa faca o chestie, macar la sfarsitul sfarsitului. Sa faca pasul, ma intelegi?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *