Skip to content
Politică Video

Vlad Nistor, acuzații grave: Declarația lui Teodorovici este ilegală. Nimeni nu pleacă de bunăvoie din România! EXCLUSIV

ziarelive.ro
" "

Istoricul Vlad Nistor, vicepreședinte PNL, a fost cel mai recent al ediției video ”Puterea Știrilor”. În cadrul interviului, printre temele dezbătute, s-a regăsit și propunerea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, care a generat ample reacții acide în spațiul media și nu numai.

Amintim că Teodorovici a spus marți că românii care lucrează în alte ţări ar trebui să aibă un permis de muncă pe o perioadă limitată. Ulterior a explicat că, de fapt, este nevoie să fie standardizată la nivel european legislaţia şi procedurile privind accesul pe piaţa muncii în statele europene.

" "

”Pentru mine este năucitoare declarația domnului Teodorovici. L-am cunoscut în emisiuni de televiziune, am avut ocazia să apreciez coerența domniei sale, am înțeles că, și e în mod evident un om mai cultivat și mai aparent coerent – până în momentul acesta – decât majoritatea colegilor săi, membri ai aceluiași cabinet. Declarația sa de ieri este absolut năucitoare. Colegii mei ar spune că este împotriva intereselor fundamentale ale românilor, cum au spus deja, acre au plecat acolo pentru a încerca să își găsească o viață mai bună. Alții ar spune că este o propunere cu totul și cu totul nedemocratică.

Eu spun mult mai grav decât atât: declarația domnului Teodorovici de ieri este în mod fundamental ilegală pentru că ea încalcă unul dintre cei 3 piloni fundamentali ai construcției Europene și încalcă prevederi fundamentale ale Tratatului de la Lisabona. Noi suntem membri ai UE și sper că dorim să rămânem în continuare membri ai UE. Ori, unul dintre pilonii pe care UE este construit, este libertatea de mișcare. Libertatea de mișcare presupune și libertatea de identificare a domiciliului. Dacă cuiva poate să îi treacă prin minte că prin mijloace coercitive de acest fel pot să îi aduci pe români înapoi în țară…. Preocuparea domnului Teodorovici ar trebui să fie aceea de a face în așa fel încât muncitorul român să găsească posibilitatea aici în România de a-și atinge dezideratele de viață personală. Orice român care pleacă este român supus unui stres suplimentar. Asta e evident pentru toată lumea. Nimeni nu pleacă de bunăvoie.”, a declarat liberalul la Puterea Știrilor.

Revenim cu materialul video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *