Skip to content
Video

Vlad Nistor, detalii de culise despre posibilul puci anti-Orban: Se poate întâmpla în două situații! EXCLUSIV

newsar.ro
" "

Vicepreședintele Partidului Național Liberal pe politică externă, apărare și siguranță națională, Vlad Nistor, a fost invitatul celei mai noi ediții a interviurilor video PSnews.ro.

Printre temele abordate în cadrul interviului s-a aflat atât vehiculatul puci din PNL, cât și plângerea penală formulată de liderul partidului, Ludovic Orban, împotriva premieurlui Viorica Dăncilă și a șefului PSD, Liviu Dragnea.

" "
" "

CITIȚI ȘI UPDATE Se cere Congres extraordinar / Război în PNL: Orban ar putea fi DEBARCAT SURSE

CITIȚI ȘI Liberalii, scut în jurul lui Orban pe tema plângerii penale

În acest context, liberalul a ținut să precizeze că debarcarea liderului PNL de la conducere se poate face prin două modalități, care potrivit acestuia, sunt excluse.

Cum se poate întâmpla ca un grup de cetățeni, membri ai PNL (dacă ei cumva ar exista) organizați, să îl debarce pe președintele actual al partidului? Din punct de vedere statutar, această chestie nu se poate întâmpla decât în două situații: aceea în care președintele în exercițiu își dă demisia, moare sau aceea în care un congres convocat hotărăște alegerea unui alt președinte. Ambele sunt cât se poate de statutare și cât se poate de legale. Prima este exclusă, domnul Orban este în viață și cred că va fi și multă vreme de acum încolo, iar de demisie cred că nici nus e poate pune problema. A doua e din nou exclusă și am să vă spun imediat și de ce: PNL a a vut în curând un congres cu 5.000 de participanți (cel mai mare număr de participanți la un congres în istoria PNL după 1990), iar din cei 5.000 de participanți, peste 80% l-au votat pe Orban. Dacă există persoane care și-ar dori schimbarea lui Orban, acestea sunt persoane frustrate de evoluția recentă a PNL”, a declarat liberalul.

Chestionat și în legătură cu decizia de marți a Biroului Executiv al PNL de a-l susține pe liderul partidului în pasul înaintat împotriva actualului Executiv, Vlad Nistor a subliniat că hotărârea liberalilor ”a fost un gest de solidarizare”, însă, vicepreședintele a subliniat că este împotriva ”acestui mod de a face politică”.

A fost un gest de solidarizare cu președintele partidului. Din cei care erau atunci în sală, 23 de membri ai Biroului Executiv au votat pentru solidarizarea cu Ludovic Orban în acest demers, 3 au votat împotrivă și 3 s-au abținut. Din cei 3 care s-au abținut, 2 au făcut-o din principiu și nu pentru că nu ar fi solidari, pot garanta, cunoscându-i foarte bine. Asa este situația în PNL azi (…) Nu este un mod de a face politică care să îmi fie mie comod. Din contră, în principiu eu sunt împotriva acestui mod de a face politică. Nu Ludovic Orban este cel care a inventat sistemul. Îmi aduc aminte cu câteva luni în umă de o plângere penală sau de o amenințare cu plângere penală la adresa lui Cristian Bușoi, președintele organizației PNL București. Deci nu este inventată de el. Din nefericire, România a ajuns aici și”, a conchis Vlad Nistor.

Urmăriți secvența de la început și până la minutul 18:30

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *