Skip to content
Politică

Vlad Nistor îl desființează pe Dragnea: Delirant, șocant și împotriva intereselor României! EXCLUSIV

pnl.ro
" "

Profesorul universitar Vlad Nistor – vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL) – a acordat vineri seară o declarație pentru PSnews.ro, în care l-a criticat dur pe președintele PSD, Liviu Dragnea, după ce acesta a anunțat public că nu demisionează din conducerea nici a Partidului Social Democrat, nici a Camerei Deputaților.

CITIȚI ȘI:„Execuție în masă!” Dragnea rupe tăcerea: mandatele pe masă și susținere unanimă din partea CExN

" "
" "

Încă de la început, liderul liberal și-a exprimat dezaprobarea în legătură cu felul în care, în unanimitate, conducerea PSD și-a exprimat susținerea pentru șeful din Kiseleff.

E delirant, șocant și fundamental împotriva intereselor României. Prezumția de nevinovăție funcționează, sentința domnului Dragnea nu e definitivă (abia a doua instanță va hotărî definitiv asupra eventualelor responsabilități ale domnului Dragnea)… Dar nu asta e ceea ce mă interesează pe mine. Aici mă interesează România.

Faptul că un personaj care – din nefericire pentru propria persoană – dobândește o asemenea imagine, se cramponează de putere împreună cu un întreg partid, creând o imagine internațională fundamental viciată României, faptul acesta mă afectează ca cetățean.

Mai departe: ce vor face, ce vor decide, cât de statutar era Comitetul acela Executiv nici nu mă privește. E partidul domniilor lor și e treaba domniilor lor. Funcția de președinte al PSD-ului de fapt nu mă interesează. Pe mine mă interesează calitatea domnului Dragnea de președinte al Camerei Deputaților (deci al treilea om în stat) și faptul că România alunecă vizibil către o confruntare care nu-și are sensul. Domnii și doamnele acestea au o majoritate parlamentară fermă (cam 70% din Parlament) – deci pot în modul cel mai democratic cu putință să legifereze, să se ocupe de bunăstarea nației…Altminteri, e un război pe care chiar nu-l pricep.

Asta e tot. Mai departe nu mă interesează ce se întâmplă în interiorul PSD-ului și cred că pe românii care nu sunt membri ai PSD-ului ar trebui să-i intereseze doar în măsura în care acțiunile politice ale PSD-ului ne afectează pe toți. Eu vorbeam din punctul de vedere al cetățeanului, nu din punctul de vedere al cuiva care are vreo legătură cu PSD-ul”, a detaliat Nistor.

Întrebat dacă se așteaptă ca PSD să dea acum o contralovitură și să îl suspende pe președintele Klaus Iohannis, vicepreședintele PNL a evidențiat efectele negative – atât pe plan intern, cât și pe plan extern – ale unei astfel de mutări.

„Eu personal nu m-aștept la nimic anume. Habar n-am ce va face PSD-ul! Probabil că PSD-ul nu-l suspendă pe Iohannis, pentru că ei știu la fel de bine ca oricine că dacă îl suspendă, trebuie să meargă cu procedura suspendării până la referendum și știu că dacă ajung la referendum, au încurcat-o: i-au asigurat lui Klaus Werner Iohannis al doilea mandat, încă înainte de începerea campaniei prezidențiale. Ăsta e motivul pentru care nu l-au suspendat până acum.

Consecințele asupra poziționării internaționale a României ar fi dezastruoase! Gândiți-vă că România se pregătește – pentru prima oară în istoria ei – să preia președinția Consiliului Uniunii Europene! Or, noi suntem o țară de nebuni: ultimele două mandate prezidențiale toate au suportat câte o suspendare prezidențială! Nu cred că mai există o țară în Europa – batem toate recordurile!

Eu cred că toți oamenii politici responsabili (în mod prioritar cei care sunt la putere, cei care decid pentru noi toți) ar trebui să ia în calcul și imaginea generală a României – pe cale de consecință, responsabilitatea pe care o au față de cetățenii României și, în ultimă instanță, față de Europa! Pentru că suntem o țară membră a Uniunii Europene”, a încheiat Vlad Nistor.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *