Vlad Pascu a cerut revocarea arestării sale, deși a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru accidentul din 2 Mai, care nu este însă o decizie definitivă. Avocații săi invocă motive procedurale.
Cererea a fost înaintată, marți. La Curtea de Apel București.
Avocatul său a invocat faptul că prelungirea arestului preventiv a fost făcută de Judecătoria Mangalia, la sfârşitul lunii ianuarie, în deliberare, fără să ia concluziile apărării şi ultimul cuvânt al lui Vlad Pascu, iar acest lucru ar contravine prevederilor legale. Magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa au amânat pronunţarea pentru 27 martie.
La Curtea de Apel Constanţa a fost pusă în discuţie, marţi, verificarea măsurii preventive în cazul lui Vlad Pascu. Apărătorul său, avocatul Alin Trandafirescu, a declarat jurnaliştilor, la ieşirea din Curtea de Apel Constanţa, că ar trebui revocată măsura arestului preventiv pentru clientul său.
„Avem o dispoziţie în Codul de Procedură Penală, articolul 399, alineatul 1 care obligă instanţa să se pronunţe cu privire la măsurile preventive prin hotărâre, prin sentinţă. Instanţa a făcut acest lucru în deliberare, arbitrar cumva fără să ia concluziile apărării şi ultimul cuvânt al inculpatului pe măsura preventivă. Asta este primul aspect pe care l-am invocat, pe calea excepţiei. Cumva remediul pentru această situaţie în cazul în care se constată nulitatea încheierii şi a dispoziţiilor din sentinţă, apreciez eu că ne aflăm în prezenţa revocării măsurii sau încetării de drept a acesteia”, a afirmat Alin Trandafirescu.
El a menţionat că nu a mai fost făcută verificarea măsurii preventive din 30 decembrie 2024.
„Soluţia ar fi să nu se dispună o altă măsură. Din momentul 30 decembrie 2024 când a fost respinsă contestaţia la Tribunalul Constanţa, teoretic, verificarea măsurii nu s-a mai făcut. Ea a fost transpusă în încheierea şi în sentinţă, însă doar formal, fără a discuta pe fond această măsură”, a explicat apărătorul lui Vlad Pascu.
Vlad Pascu a fost condamnat, în 31 ianuarie 2025, de Judecătoria Mangalia, la 10 ani de închisoare, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News