Skip to content
Politică

Vlad Voiculescu, bâlbe după tragedia de la Victor Babeș. Ministrul arată spre Arafat și dezvăluie involuntar o nouă gafă de comunicare

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut astăzi o primă conferință de presă după tragedia de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, acolo unde 3 pacienți au murit după ce s-a defectat instalația de oxigen de la unitatea mobilă ATI.

Vlad Voiculescu bâlbe după tragedia de la Victor Babeș

„Ce ştiu este că toate ventilatoarele s-au oprit dintr-o dată. Din explicațiile de la DSU, care a cumpărat și operează TIR-urile, știm că a fost o problemă legată de presiunea oxigenului asta ar fi dus sau ar fi putut duce la oprirea tuturor ventilatoarelor. Dl Arafat m-a asigurat că toate unitățile mobile sunt verificate la fiecare două luni, că au toate avizele în ordine”, a spus Voiculescu întrebat despre circumstanțele tragediei. Din nou, ministrul Sănătății caută să găsească vinovați, în mod indirect țintind acum spre Raed Arafat.

Tragedia de la Victor Babeș l-a luat prin surprindere pe Voiculescu, cam la fel de tare ca întrebările ziariștilor de la fața locului. Întrebat de pildă dacă a vorbit cu primarul Nicușor Dan, spitalul fiind în subordinea primăriei Capitalei, Voiculescu a spus, în mod halucinant, că nu a reușit să ia legătura cu edilul. “Când eram în drum spre Victor Babeș am încercat să-l sun pe Nicușor Dan, dar nu mi-a răspuns la telefon. Dar nu e ceva ce primarul putea să facă în momentul acela”. Așadar avem de-a face cu o tragedie la unul dintre spitalele aflate în subordinea Primăriei Capitalei. Cu toate acestea ministrul Sănătății nu reușește să ia legătura cu Primarul Capitalei, chiar dacă cei doi fac parte din aceiași alianță politică care se află la guvernare. Practic Vlad Voiculescu fie recunoaște deschis că există probleme grave de comunicare, nereușind în toiul unei tragedii să ia legătura cu primarul Bucureștiului, fie ascunde adevărul.

Dar lucrurile nu se opresc aici. Ministrul Sănătății nu știe cu exactitate nici la ora aceasta când a avut loc tragedia.  Ministrul spune că a aflat despre tragedie după ora 18:00 și că a ajuns în jurul orei 18:30 – 19:00, timp în care a reușit să ia legătura doar cu Raed Arafat. Potrivit, secretarului de stat, Monica Althamer, unul dintre cei doi secretari cu care Voiculescu s-a prezentat în fața presei și care au avut rolul de a-i susține argumentația, la ora 19:25 ministrul a solicitat să fie anunțată politia, în condițiile în care personalul de la fața locului s-a ocupat de pacienți. Lucrul acesta ridică o nouă întrebare. Dacă tragedia a avut loc înaintea orei 18:00, iar ministrul a ajuns la spital după jumătate de ora, sau maxim o oră, de ce a mai așteptat încă o oră sau o jumătate de oră pentru a anunța poliția?

Voiculescu nu știe nici despre defecțiunile din interiorul tirului, spunând că Arafat l-a asigurat că toate unitățile mobile sunt verificate la fiecare două luni, că au toate avizele în ordine. Per total, Vlad Voiculescu, a lăsat de înțeles la conferința de presă că nu cunoaște mai nimic cu privire la detaliile tragediei, deși el este ministrul Sănătății și ar putea cere aceste date, mai ales că de la tragedie până în momentul conferinței, trecuse deja aproximativ 24 de ore. Voiculescu a părut din nou complet depășit de situație, venind cu doi secretari de stat după el, Andreea Moldovan și Monica Althamer, al căror rol a fost să-l ajute ocazional pe ministru atunci când se confrunta cu o întrebare mai dificilă. Per total Voiculescu a dat de înțeles că există o anchetă și că poliția va stabili, cum e normal, împrejurările, dar acesta nu știe mai nimic despre tragedie, indicând indirect spre Raed Arafat pentru explicații. Altă întrebare?

1 comentariu la “Vlad Voiculescu, bâlbe după tragedia de la Victor Babeș. Ministrul arată spre Arafat și dezvăluie involuntar o nouă gafă de comunicare

  1. ….. ABSOLUT EXACT CA LA PEARL HARBOUR , SAAU CREDETI CA E MAI PUTZIN VEROSIMIL AZI DECIT IN 1941 IN HAWAII LA ATACUL JAPONEZ ASUPRA PEARL HARBOUR , CIND ROOSEVELT ERA BINE INFORMAT IN PRIVINTA ATACULUI JAPONEZ DAR A SACRIFICAT – PERLA PACIFICULUI – IN MOD DELIBERAT PENTRU A CONVINGE AMERICANII CA TREBUIE SA INTRE IN RAZBOI – IN THE SAME BOAT WITH GREAT BRITAIN ! ADICA DACA DISCUTAM DESPRE RAZBOIUL DIN ROMANIA – ANTICOVID DAR SI POLITIC – TREBUIE SA INTELEGEM CA – A LA GUERRE COME A LA GUERRE , TOTUL ESTE PERMIS ! – – ADICA SE POT FOLOSI – DELIBERAT SI TARGET-AT ORICE SITUATII – ORICIT DE RISCANTE CHIAR SI IN CE PRIVESTE VIETI, DOAMNE FERESTE ! – DESIGUR PENTRU A PUTEA AJUTA LA CONSTIENTIZAREA SI ACCEPTAREA SOLUTIEI SALVATOARE — VACCINUL ESTE ARMA VICTORIEI CONTRA COVID , DECI VACCINATI-VA SI EVITATI IMBOLNAVIREA SI INTERNAREA IN SPITAL , SUCCES SI SANATATE , DOAMNE AJUTA LA TOTI ROMANII ! .SPER CA E EXPLICIT COMMENT-UL MEU PENTRU CA NU VREAU SA VORBESC DESPRE FUNIE IN CASA … SII VA ROG SA MA CREDETI CA NU SPUN ACESTE LUCRURI CU CINISM … DAAR CINE NU VREA SA INTELEAGA ISI MERITA SOARTA , MERCY ! SI MA REFER MAI ALES LA SISTEMUL PUTRED SI LA EXPIRATII-DISPERATI , CARE E CLAR CA SE PRABUSESC TRAGIC , VORBA AIA – DUPA EI POTOPUL – DOAMNE FERESTE ! TREBUIE SA MAI SPUN SI FAPTUL CA , DIN PUNCT DE VEDERE PSIHOLOGIC VORBIND , E CLAR CA GUVERNUL CITU ESTE CISTIGATOR SI CONVINGATOR SI ARE STRATEGIA PERFECTA , SUCCES ! AAA , EU M-AM VACCINAT !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *