Skip to content
Sănătate

Vlad Voiculescu le-a pus gând rău medicilor. 146.000 de români, vaccinaţi „la negru”

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare, pentru că oamenii merg direct la centre neinformatizate şi se vaccinează, ceea ce reprezintă o ”vulnerabilitate”.

Potrivit ultimei informări oficiale, „un număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 528.378, la un număr de 487.711 persoane din care:

– 447.044 persoane vaccinate cu 1 doză;

– 40.667 persoane vaccinate cu 2 doze.

De unde rezultă că 146.000 de români s-au vaccinat la negru prezentându-se direct la centrele de vaccinare, după spusele ministrului. Potrivit Newsweek.ro, ministrul sugerează că s-ar fi încălcat „Strategia de vaccinare împotriva COVID”, care prevede că, „pentru eficientizarea procesului de vaccinare, evitarea supraaglomerării sau a sacrificării dozelor de vaccin, vaccinarea se va face prin programare electronică, telefonică, sau prin intermediul medicului de familie, datele fiind colectate într-o platformă unică”.

În cazul invocat de Voiculescu, cel puțin un medic ar fi complice cu pacientul care, fără programare, merge și se vaccinează direct la centru. Voiculescu spune, de altfel, că medicii ar putea fi cercetațați disciplinar.

Am vorbit cu premierul despre introducerea unor sancţiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia adoptată de Guvern e respectată la nivelul centrului de vaccinare. Există medici coordonatori pentru fiecare centru de vaccinare. În acest moment îi putem atenţiona de cercetări disciplinare”, a mai declarat ministrul.

”În perioada următoare, MS şi CNCAV trebuie să vegheze la două vulnerabilităţi – 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare. Există 30% dintre oameni care sunt în Registrul Naţional de Vaccinare şi nu sunt în platforma de programare. Sunt centre de vaccinare care nu sunt informatizare aşa cum s-ar cuveni, lucrurile sunt încă notate pe hârtie. Faptul că oameni nu se programează în platformă şi merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate pe care am semnalat-o colonelului Valeriu Gheorghiţă. Trebuie să mergem cât mai mult către o digitalizare şi clarificare a procesului respectiv”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Vlad Voiculescu potrivit news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *