Skip to content
Politică

Vlad Voiculescu, ministrul „îngrijorare” din guvernul Cîțu: momentele în care și-a prezentat public „îngrijorările”

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Vlad Voiculescu este ministrul care își prezintă îngrijorările și de fiecare dată se rezumă doar la asta, nerezolvând nicio problemă dintre cele cu care societatea se confruntă în această pandemie. Numeroasele greșeli de la Ministerul Sănătății nu îl deranjează și continuă să rămână pe fotoliu indiferent câți oameni mor în spitale. 

Numărul mic de teste anti-covid din România este o uriașă problemă a sistemului medical din țara noastră, deoarece nu putem combate virusul dacă nu suntem capabili să-l identificăm în societate, așa cum a spus chiar OMS. 

" "
" "

În 2020, Vlad Voiculescu critica guvernul Orban pentru numărul mic de teste. Ajuns la Ministerul Sănătății, Voiculescu arată că nu poate crește numărul de teste. Spre exemplu, Italia efectuează 360.000 de teste în 24 de ore, în timp ce România testează de 10 ori mai puțin. 

Vlad Voiculescu anunța schimbări, dar acestea nu se văd deloc în numărul de teste. „Sunt de acord că testele sunt foarte puține în acest moment, dar acest lucru nu are legătură cu capacitatea noastră de testare, care este cel puțin dublă. Am schimbat pe 30 decembrie metodologia de testare, astfel încât să ne folosim și de testele rapide”, preciza ministrul Sănătății în ianuarie. E adevărat că acum se folosesc de testele rapide, dar a scăzut numărul testelor efectuate în laborator care sunt mult mai credibile. 

După aproape 3 luni la conducerea Ministerului, Voiculescu ne spune: „Evident că mă îngrijorează numărul mic de teste din anumite județe și aș vrea ca aceste lucruri să fie corectate”. Ministrul este mereu îngrijorat, dar întârzie să ia decizii care să permită creșterea numărului de teste. 

Vlad Voiculescu era îngrijorat și de cum decurge campania de vaccinare, dar nimic nu s-a schimbat. Tot în ianuarie, ministrul vorbea despre situația centrelor de vaccinare: „Avem mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis. Lucrul acesta ne îngrijorează. Nu există Hotărâre de Guvern sau hotărâre a Ministerului Sănătății care să fi aprobat așa ceva”. 

De la declarația ministrului și până astăzi, campania de vaccinare a fost mai mult pentru „esențiali” decât pentru bolnavii cronici sau persoanele vârstnice. S-a descoperit că atâtea persoane s-au vaccinat deși nu aveau dreptul acesta în primele 2 etape, însă Ministerul Sănătății nu a luat nicio măsură pentru a împiedica astfel de situații și nici n-a deschis dosare penale. Țări precum Italia sau Germania se concentrează să-și vaccineze populația vulnerabilă, nu persoanele considerate „esențiale”. Angela Merkel, 66 de ani, sau Sergio Mattarella, președintele italian în vârstă de 80 de ani, nu au fost vaccinați nici până acum. Vlad Voiculescu a început campania de vaccinare din România cu toată clasa politică și acum pensionarii trebuie să aștepte un loc liber. 

Nu trebuie să uităm nici de incendiul de la spitalul „Matei Balș”, din București, în urma căruia au murit 19 persoane. Vlad Voiculescu n-a realizat niciun control în spitale, iar după câteva săptămâni, un alt incident a avut loc la spitalul „Marius Nasta”, tot din București, unde un generator a scos fum și a fost foarte aproape să provoace un alt incendiu. Chiar dacă Vlad Voiculescu, cu studii la Viena, ne-a spus că n-a fost foc, ci doar „fum”, poate ar trebui să afle că fumul rezultă doar în urma unei arderi.  

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *