Skip to content
Politică

Vlad Voiculescu nu trebuie să plece chiar acum de la Ministerul Sănătății, susține Rareș Bogdan: ”Să-l lăsăm să facă treabă măcar 6 luni”

PS News

Contactat de PS News, prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, și-a nuanțat criticile la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pe care-l acuzase că-și ”bate joc de încrederea oamenilor” când, în loc să-l demită pe managerul spitalului din Corabia, a ales să trimită acolo o comisie de anchetă. Întrebat dacă ministrul Sănătății ar trebui să facă un pas în spate în ceea ce privește funcția sa, Rareș Bogdan susține că „nu, pentru că abia a ajuns în minister.

„Dimpotrivă, eu vreau să facă pasul în față, să fie mai radical, dar el e prea cu mănuși. Nu e în sala de operație. Ăla trebuia demis, nu sancționat.

Vlad abia a venit la conducerea ministerului, ar fi culmea să plece, să-l lăsăm să facă treabă măcar 6 luni. Să vedem de ce e în stare, nu am îndoieli că Vlad va fi un ministru ok, doar că e un minister complicat și va trebui să înțeleagă că colaborarea cu primarii este esențială și nu poți să lași pe umerii lor cheltuielile centrelor de vaccinare. E o tensiune care se poate regla, deci nu aș fi atât de drastic. E un om care dorește să facă lucruri, știe sistemul medical, deci chiar cred că e o soluție potrivită, doar că mai apar și sincope”, spune liberalul.

De asemenea, acesta este de părere că în schimbul de replici dintre ministrul Sănătății și Emil Boc pentru organizarea și finanțarea centrelor de vaccinare anti-Covid-19, primarul Clujului a fost „extrem de corect, de constructiv și deloc războinic”.

Emil Boc are o relație specială cu tot PNL-ul, e un lider foarte important, e un om care a ridicat un oraș și pe care l-a transformat într-un oraș uimitor. E un om care a condus Guvernul României în perioada de criză. Eu, după ce aș fi ieșit din emisiunea de la Digi, l-aș fi sunat pe Emil și aș fi stat de vorbă cu el și i-aș fi cerut sfaturi pentru că Emil Boc este un om foarte rațional și foarte deschis, și un om care nu are dușmănii personale și cu siguranță nu are nimic cu Vlad. Pur și simplu vrea să rezolve problemele legate de municipalitate și de comunitățile locale, pentru că el este președintele Asociației Municipiilor din România.

Nu cred că se aruncă cu săgeți în Vlad Voiculescu, cred că pur și simplu e un minister foarte foarte complicat și cred că el va ști să comunice cu toți primarii. E normal să fie aceste situații, în perioadă de pandemie pe cine să fie presiunea, pe Ministerul Agriculturii sau pe Ministerul Cercetării? E normal să fie pe Ministerul Sănătății o presiune mult mai mare, dar eu sper ca Vlad să facă față și să reușească.

Eu sunt un adept al dialogului. Emil Boc e un om de foarte bună credință, un om constructiv. Eu i-am scris ca unui prieten, ca unui amic, ca unui om în care am încredere că va reacționa cum se cuvine. Nu consider că Emil Boc sau eu am fost critici la adresa lui Vlad. Pur și simplu încercăm să îl sprijinim în demersul lui. Eu am făcut asta pentru că am fost șocat de ceea ce am văzut acolo, iar Emil a făcut-o pentru a apăra interesele comunităților, pentru că nu poți să ceri comunităților locale pe banii lor, existând bani de la Comisia Europeană, existând bani în Guvernul României să rezolve problemele pe care trebuie să le rezolve ministerele.

Emil nu a fost deloc războinic. A fost extrem de corect, de constructiv. Noi nu vrem să ne certăm cu nimeni. Noi dacă ne certăm, o facem între noi. Noi dacă avem probleme, nu avem cu miniștrii, avem cu cei care nu înțeleg că într-un partid politic nu există doar un om sau o idee, ci există idei și dialog. Mai degrabă ne certăm cu cei care vor să impună anumite lucruri și care refuză dialogul, decât cu cei care vor să facă ceva și mai pot greși. Nu aș fi atât de drastic. Nu aș fi atât de drastic cu Vlad, spune Rareș Bogdan.

”Hai să încercăm să nu ne batem joc de încrederea oamenilor”

Rareş Bogdan a reacţionat la cazul de la spitalul din Corabia, unde un bătrân a fost lăsat fără ajutor pe jos, într-o sală de aşteptare şi i-a transmis un mesaj ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Vlad, amândoi am intrat in politica pentru a schimba lucrurile in bine in țara asta. Si eu, și tu, aveam o cariera de succes fiecare in domeniul sau și am decis sa încercam sa contribuim la schimbarea in bine a acestei tari pe care o iubim. Și am intrat și pentru ca scene ca acestea sa nu mai existe! Ești obligat sa acționezi urgent și sa îl demiți pe managerul spitalului din Corabia, pe Șeful DSP Olt și sa faci tot ce se poate pentru a scoate definitiv din sistemul de sănătate asa zisul “cadru medical” care apare in imagini. Stiu ca poți sa o faci și sper sa o faci. Sunt convins de asta, mai ales pentru ca in alte cazuri, fără nicio analiza, au fost schimbați manageri, unii chiar foarte performanți, de unități spitalicești…, fiind înlocuiți peste noapte… tot in mandatul tău, Draga Vlad.

Dacă vei face Comitete și Comitii pe cazul “Corabia”, subiectul se va uita și ticăloșii vor scapa, la fel ca alții. Hai sa încercam sa nu ne batem joc de încrederea oamenilor care și-au pus speranțele in noi. Au fost dezamăgiti suficient pana acum, inclusiv de oameni din partidele noastre, din păcate, nu cred ca este cazul sa continuam și sa dovedim ca diferența între “vechii” și “noii” este doar de vârsta și de ani petrecuți in troaca politicii dâmbovițene…

Încă cu încredere ca nu chiar toți politicienii sunt la fel,

Rares

P.S. Imaginile sunt cea mai buna analiza și cea mai buna “Comisie”. Acționează”, a scris Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *