Skip to content
Opinii & Analize

Vlad Voiculescu, primar peste Nicușor Dan? Cine va conduce Primăria din umbră

Inquam Photos / Octav Ganea

Electoratul USR-PLUS și PNL pare convins că Nicușor Dan va conduce primăria, dar negocierile dintre cele trei partide scot la iveală faptul că alții vor conduce primăria din umbră. Ce rol va mai avea Nicușor Dan într-o primărie ce se vrea dominată de deciziile lui Vlad Voiculescu?

De când a fost refuzat de PNL, Vlad Voiculescu și-a făcut un scop în viață – să atace partidul condus de Ludovic Orban, asta deși în ianuarie se ruga de ei să-l susțină pentru primăria capitalei. Și împreună cu Claudiu Năsui, Vlad Voiculescu a dus o campanie anti-PNL prin care a încercat să saboteze o viitoare alianță, conștient că dacă nu va exista așa ceva, Nicușor Dan rămânea cu șanse mici la victorie.

" "

În ciuda acestor numeroase piedici puse de Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui, PNL a reușit să găsească un numitor comun și a semnat un protocol cu USR-PLUS. Dar acest protocol îl transformă pe Vlad Voiculescu într-un primar mai mic.

Nu doar că Vlad Voiculescu și-a negociat scaunul de viceprimar, dar a impus și domeniile în care vrea să decidă el și doar el. Altfel, PLUS a anunțat că nu mai stă la masa negocierile dacă aceste dorințe nu le vor fi îndeplinite.

Dacă Nicușor Dan va fi votat primar, Vlad Voiculescu va primi domeniile: sănătatea, educația, cultura și asistența socială. Cu alte cuvinte, mare parte din ceea ce face un primar. Sunt toate domenii care îi aduc voturi și îl vor ajuta în campania electorală.

Vlad Voiculescu a ales strategic aceste domenii, conștient că ele reprezintă cel mai mare interes pentru cetățeni. Cu spitale noi, școli noi și ajutoare sociale orice politician își face campanie electorală. Asta arată că Vlad Voiculescu vrea să ajungă viceprimar pentru a se pregăti pentru alegerile locale din 2024. Și totodată, va încerca să-l pună în umbră pe Nicușor Dan.

Din declarațiile lui Eugen Tomac aflăm că USR, în urmă cu câteva luni, îl voia pe Vlad Voiculescu candidat la Primăria București. Nicușor Dan nu era agreat de Dan Barna și Claudiu Năsui. Acest lucru confirmă faptul că USR-PLUS au încercat în repetate rânduri să-l saboteze pe Nicușor Dan, iar acum se asigură că dacă va câștiga primăria, atunci va fi un primar izolat.

În orice caz, se anunță vremuri foarte complicate pentru Nicușor Dan. La Primăria București i se vor lua din atribuții și riscă să nu aibă de partea sa Consiliul General. Consilierii USR-PLUS s-ar putea grupa în jurul lui Vlad Voiculescu, pe care îl voiau de fapt primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *