Skip to content
Politică

Vlad Voiculescu, promisiuni pentru sistemul de sănătate: Vom face curățenie și vom construi…

" "

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut un discurs marți, la Palatul Victoria, cu ocazia lansării strategiei guvernamentale anticoupție, în cadrul căruia a vorbit despre sistemul de sănătate românesc, despre măsurile pe care le-a luat în scurta perioadă de când este în fruntea ministerului și despre planurile pe care le are.

Vom avea un nou mecanism de selectie a managerilor de spitale si noi indicatori de performanta care vor tine seama de lucrul cel mai  important: satisfactia pacientului. Despre control, este un lucru extrem de important. Corpul de control al ministerului are șapte oameni, inspectia sanitara are ceva mai multi. Functia de control este esentiala pentru indepartarea coruptiei. În cele dou luni a trebuit sa facem multiple sesizări la Parchet pentru contracte dubioase, angajari ilegale samd. Ministerul Sănatatii nu a avut si nu are niciun mecanism de prioritizare al investitiilor. Asta inseamna ca atunci cand avem o viziune de tara, atunci trebuie sa avem un plan de investitii si acesta sa fie bazat pe date. Nu poate fi vorba despre asa ceva in acest moment. De asemeneea, urmarirea investitiilor nu se face in niciun fel.
Strategia nationala anticoruptie este un instrument important pentru curatenie. Vom face curatienie atat cat se paote si vom contrui atat cat se poate. Si daca vom construi doar fundatia, este ok, asa incat cei care vin dupa sa poata construi mai departe”, a declarat Vlad Voiculescu.

" "
" "

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *