Skip to content
Politică

Vlad Voiculescu promovează informații false pe Facebook. Bătaie de joc în campania de vaccinare anti-Covid

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Vlad Voiculescu este complet depășit de campania de vaccinare și merge din greșeală în greșeală, încât a ajuns să publice informații care nu au nicio treabă cu logica. Ministerul Sănătății și ministru publică zi de zi informații care nu se potrivesc cu realitatea sau care nu fac decât să stârnească și mai mult neîncrederea cetățenilor.

Vlad Voiculescu a scria pe Facebook, pe 16 ianuarie, la ora 00:42, că s-ar fi programat circa 190.000 de oameni pentru etapa a doua. Însă într-un grafic prezentat de Ministerul Sănătății a doua zi și distribuit de Voiculescu, apar programate doar 175.389 de persoane, între 15 ianuarie ora 15:00 și 16 ianuarie ora 20:00.

" "

Cum este posibil ca la miezul nopții ministrul Sănătății să anunțe 190.000 de programați, iar 20 de ore mai târziu, numărul programaților să scadă cu circa 15.000? S-au retras programările? Au fost respinse? De fapt eroarea este a lui Vlad Voiculescu, care la miezul nopții a aruncat niște cifre la întâmplare pe Facebook, doar ca să spună că are succes, chiar dacă oamenii se chinuiau să folosească aplicația de programare

În graficul prezentat de Ministerul Sănătății cu totalul programărilor, mai apare o eroare de logică. La „metoda de programare” folosită de cetățeni pentru a se programa la vaccin, Ministerul Sănătății pune „persoanele fizice”. Când de fapt „persoanele fizice” sunt cele care aleg o metodă de programare. Persoanele fizice nu pot fi metodă de programare, deoarece ele sunt cele care solicită programarea. Cum ar putea persoanele fizice să se programeze prin „persoane fizice”? Persoanele fizice se pot programa prin medici, internet, call center sau angajator, în niciun caz prin alte persoane fizice.

Tot pe Facebook, Voiculescu mai scrie „Am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea”. Ministrul recunoaște că a intervenit pentru cunoscuții săi. Nu e treaba ministrului să rezolve problemele pe care le au cetățenii cu aplicația, treaba lui e să se asigure că aplicația de programare funcționează fără probleme.

Voiculescu recunoaște că „nu avem doze de vaccinuri la discreție”, dar prioritate au avut studenții de 25 de ani de la Facultatea de Medicină, în loc să aibă bătrânii și bolnavii cronici, adică persoanele care au murit cel mai mult în această pandemie.

Ministrul Sănătății s-a grăbit să laude aplicația de programare doar pentru simplul fapt că reușise să facă programările pentru părinții săi. Nu a așteptat să vadă cum va funcționa această aplicație pentru cetățeanul de rând. Ar fi fost incredibil să nu funcționeze pentru ministrul Sănătății…

Pe 14 ianuarie, ministrul Sănătății scria pe pagina sa de Facebook despre situația școlilor din România, în loc să vorbească despre situația spitalelor, unde pacienții nu mai au loc. Probabil s-a gândit că a rezolvat toate problemele din spitale și își permitea să-și dea cu părerea și despre școli, doar e bancher școlit la Viena.

La cum arată situația de la Ministerul Sănătății, devine tot mai evident că Vlad Voiculescu este complet depășit de situație și nici nu înțelege care ar trebui să fie prioritățile. Așa e când sănătatea oamenilor este decisă de un bancher care a cumpărat paracetamol din Viena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *