Skip to content
Politică

Vlad Voiculescu reaprinde disputa din USRPLUS. Ministrul Sănătății, contestat pe grupurile interne

Inquam Photos / George Călin

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, reaprinde disputa din Alianța USRPLUS. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că gafa comisă joi de șeful de la Sănătate a reaprins nemulțumirile celor din USR, care au început să ceară, pe grupurile interne, înlocuirea lui Vlad Voiculescu. Nu de aceeași părere, însă, sunt și colegii lui Vlad Voiculescu din partid, care au început să-i acuze pe cei de la USR că fac jocurile liberalilor pentru a-l da jos de la Sănătate.

„O întreagă nebunie a pornit ieri pe grupurile interne din USR și PLUS. Au început să se acuze între ei, ba că fac jocurile lui Cioloș, ba că fac jocurile liberalilor. Afirmația lui Vlad Voiculescu despre cum sunt înmormântaţi cei decedaţi din cauza COVID a reaprins scânteia. La ora aceasta cred că poți număra pe degete câți din USR sunt mulțumiți de ceea ce face Vlad Voiculescu, dar n-au ce face. Cioloș e șeful, el decide, Barna rămâne în continuare de decor”, au declarat surse politice pentru PS News.

Nici liberalii nu sunt mulțumiți de activitatea lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății. Astfel că, după verificările preliminare efectuate de Corpul de Control al Premierului la instituția condusă de Vlad Voiculescu, este posibil să vedem în următoarea perioadă tot mai multe voci care să ceară demiterea acestuia. De cealaltă parte, însă, în ciuda faptului că tot mai mulți liberali cer demiterea lui Vlad Voiculescu, surse susțin că premierul Florin Cîțu insistă să-l păstreze pe șeful de la Sănătate până la evaluarea din iunie.

Cel mai vocal critic liberal al ministrului Sănătății este Florin Roman. Invitat zilele trecute în studioul Puterea Știrilor, vicepreședintele PNL Florin Roman declara că formațiunea politică nu girează „mandatul dezastruos și plin de bâlbe” al lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății.

Cetățenii trebuie să înțeleagă un lucru: noi am spus <<Jos PSD>>. Cetățenii, însă, au dat un vot: au spus că PSD ia 28%, PNL 25%, USR 15%. Și așa s-a făcut această coaliție de dreapta. Un război pornit cu USR pe tema Vlad Voiculescu probabil că ar genera o rupere a coaliției, care ar însemna instabilitate politică și ar da apă la moară PSD. Din acest punct de vedere, cred că am ales răul cel mic, dar cetățenii trebuie să știe foarte clar că noi, liberalii, nu girăm acest mandat dezastruos, din punctul meu de vedere, plin de bâlbe, al domnului Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății”, a declarat Florin Roman la Puterea Știrilor.

Nereguli grave la Ministerul Sănătății

Corpul de control al Prim-ministrului a sesizat Ministerul Public „in rem” privind accesul în Registrul Electronic Național de Vaccinări. Decizia vine după finalizarea controlului la Ministerul Sănătății, în urma scandalului privind accesarea datelor despre vaccinare de către consilierul onorific al ministrului, Ștefan Voinea. Recent, întrebat despre o eventuală demisie în cazul în care Corpul de control al premierului va constata nereguli, Vlad Voiculescu a declarat că „dacă cineva a făcut ceva greșit trebuie să răspundă pentru asta.”

DETALII AICI: Nereguli grave descoperite la Ministerul Sănătății. Corpul de control al premierului a sesizat Parchetul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *