Skip to content
Politică

Vlad Voiculescu reaprinde războiul cu protestatarii și refuză să-și recunoască greșelile făcute în combaterea pandemiei

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Vlad Voiculescu se ascunde în spatele medicilor după protestele de luni din toată țara și reclamă faptul că protestatarii ar fi avut o problemă cu cadrele medicale. Vlad Voiculescu se preface că nu vede cum oamenii nu mai au încredere în deciziile Ministerului Sănătății, mai ales când aceste măsuri sunt lipsite de logică și nu au niciun efect, în afară de acela de a limita libertățile cetățenilor.

Număr mic de teste

" "
" "

Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu, nu a fost capabil să crească numărul de teste sau să faciliteze testarea mult mai rapidă a cetățenilor. Doar 27.000 de teste s-au făcut în ultimele 24 de ore, iar Ministerul vrea să le ofere farmaciilor posibilitatea să facă teste. Numai că această decizie riscă să transforme farmaciile în adevărate focare. Persoanele suspecte de coronavirus trebuie testate în centre special amenajate pentru ele, cu personal medical angajat special pentru astfel de teste. O altă greșeală este aceea că testele din farmacii ar putea fi oferite gratuit de către Guvern, dar farmaciile le-ar putea vinde către cetățeni, a declarat chiar ministrul Voiculescu. O altă decizie lipsită de logică.

Avem în continuare județe care testează foarte puțin, iar Ministerul Sănătății nu intervine pentru a verifica dacă virusul există în acele zone și cât de mult s-a răspândit. Sistemul de testare funcționează doar în marile orașe, în timp ce mediul rural este o altă Românie. Atât timp cât Ministerul Sănătății nu este prezent în mediul rural și nu le oferă oamenilor tratamentele de care au nevoie, nu ar trebui să ne surprindă că oamenii se opun instituțiilor statului.

Număr mic de paturi

Chiar și după un an de la pandemie, România continuă să cumpere noi paturi ATI. Este incredibil că Ministerul Sănătății nu reușește niciodată să fie pregătit, deși suntem cu toții conștienți în ce situație ne aflăm. Vlad Voiculescu a anunțat că vor fi disponibile alte 400 de noi locuri la ATI. A trebuit să aștepte 4 luni de zile pentru a lua această decizie.

Dacă Ministerul Sănătății nu depune tot efortul pentru a le asigura românilor acces la tratamente medicale, cum ar trebui protestatarii să aibă încredere în măsurile impuse de Vlad Voiculescu? Pentru că nu e deloc clar cum va dispărea virusul din societate dacă nu suntem capabili să-l identificăm și ulterior să-i tratăm pe cei care au nevoie de îngrijiri medicale.

Număr mic de medici

România are un număr mic de medici deoarece foarte mulți au plecat în străinătate pe salarii mai mari și condiții de muncă decente. Medicii care au rămas în țară sunt nevoiți să facă eforturi uriașe pentru a le asigura pacienților un tratament adecvat în această pandemie, în condițiile în care Ministerul Sănătății nu este capabil să angajeze suficient personal medical.

Mare parte din personalul medical disponibil în acest moment se ocupă de cazurile cu pacienți cu coronavirus, în timp ce pacienții cu alte afecțiuni rămân în așteptare sau mor așteptând să primească un tratament medical. De asemenea, România are un număr mic de spitale și multe dintre acestea sunt destinate pacienților cu coronavirus.

În condițiile în care Ministerul Sănătății nu este capabil să rezolve problemele urgente, Vlad Voiculescu a ales să se certe cu protestatarii pentru a reaprinde conflictul. Voiculescu reușește foarte bine să evite criticile oamenilor, pentru că în urma protestelor vor deconta premierul Florin Cîțu și PNL.

„Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, asistente, infirmieri, cei care au grijă de oameni. Cei care au fost ieri noapte în curțile spitalelor din Bacău, Galați, au greșit”, a declarat ministrul sănătății, în legătură cu protestele.

Dacă Angela Merkel, cancelarul Germaniei, și-a recunoscut greșeala și a declarat că nu pot fi introduse măsuri prea dure de lockdown, Vlad Voiculescu continuă din greșeală în greșeală chiar și atunci când consilierii săi îi spun că a greșit.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *