Skip to content
Politică

Vlad Voiculescu și-a numit o prietenă ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Încrengături dubioase cu serviciile secrete, reactivate

pressalert.ro
" "

Monica-Emanuela Althamer a fost numită în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu, publicată, joi, în Monitorul Oficial.

Originară din Timişoara, aceasta a ocupat pentru scurt timp postul de consilier onorific al ministrului Voiculescu. Althamer nu are pregătire medicală, fiind licenţiată în teologie şi literatura engleză.

" "
" "

Monica Grigore, declarată „femeia anului 2015” de revista „Avantaje” la categoria Promovarea și Apărarea Drepturilor Copilului, a activat ca voluntar în Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”, apropiată de tabăra USR, încă din anul 2011.

Aceasta a mai ocupat funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății în perioada 7 iulie 2016-4 ianuarie 2017, tot atunci când titluar la Sănătate era Vlad Voiculescu.

Monica-Emanuela Althamer s-a mai remarcat şi în timpul scandalului care l-a avut în centrul atenţiei pe celebrul medic ortoped pediatru Gheorghe Burnei, pus la zid inclusiv de medicul ortoped Marius Uscatu, soţul preşedintei „Asociaţiei Dăruieşte Viaţă”, Carmen Uscatu.

Mai mult, soţul noului secretar de stat, Althamer Liviu Emi, lucra la DGA, instituţie care l-a investigat pe chirurgul Burnei, deşi nu avea jurisdicţie în astfel de anchete.

De altfel, medicul psihiatru Gabriel Diaconu a dezvăluit recent că Vlad Voiculescu are relațiile la vârful Poliției Române, prin protejarea Monicăi Althamer, soția șefului Direcției Generale Anticorupție din MAI, Liviu-Emi Althamer, pe care a numit-o secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Odată ajuns ministru, i-a oferit Monicăi Althamer poziția de ”secretar de stat pe problemele pacienților”, cu ”calificare la locul de muncă”, poziție de la care de fapt cuplul Althamer, bine ocrotit de Vlad Voiculescu, a început să deschidă uși pentru diverse ONG-uri și în același timp să plătească polițe celor care erau incomozi. Prin intermediul DGA, serviciu al Ministerului de Interne, fără competențe nici în domeniul sănătății, nici al medicinei. Dar cumva sub-servilă intereselor lui Voiculescu, Cioloș și compania”, scria Gabriel Diaconu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *