Skip to content
Politică

Vlad Voiculescu trebuie demis după scandalul dozelor Astra Zeneca, susține un fost ministru al Sănătății: Dacă eram eu în funcție, aș fi fost executat în Piața Victoriei!

Inquam Photos / Octav Ganea

Contactat de PS News, fostul ministru al Sănătății, medicul Florian Bodog, susține că este ”absolut inadmisibil” faptul că autoritățile ”au mințit” în privința existenței în România a dozelor de vaccin Astra Zeneca din lotul cu probleme, precizând că principalii vinovați pentru această situație sunt ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

”Este absolut inadmisibil că autoritățile au mințit cu privire la faptul că în România nu au ajuns astfel de doze din lotul respectiv. Este deosebit de grav pentru că aici discutăm despre viața românilor, nu despre politică. Toți cei responsabili, ministrul Sănătății, șeful campaniei de vaccinare, secretarii de stat care au gestionata această problemă, ar trebui să fie demiși de urgență pentru că au pus în pericol viața pacienților.

Nu s-a luat nicio decizie și viața oamenilor încă este pusă în pericol. De exemplu, în județul Bihor știu că dozele au fost puse în carantină, nu se mai administrează din lotul respectiv, dar nu știu să existe o decizie centrală pe această temă. Este extrem de grav din punctul meu de vedere”, spune Bodog.

De asemenea, acesta amintește că singura soluție este carantinarea dozelor rămase.

„Toate dozele respective ar trebui puse în carantină și ar trebui luată o decizie la nivel central, în funcție și de ceea ce se întâmplă și în afară. Înțeleg că sunt țări care au sistat complet vaccinarea cu AstraZeneca.

Tot ceea ce s-a întâmplat după este directă responsabilitate a celor care nu au luat măsuri. În această situație îl învinuiesc pe ministrul Sănătății, responsabilul campaniei de vaccinare, secretarii de stat. Pe ei nu îi interesează absolut nimic din ceea ce se întâmplă în spațiul public. Dacă eu aș fi fost ministrul Sănătății, până astăzi, după tot ceea ce s-a  întâmplat, inclusiv după gestionarea datelor informatice în ceea ce privește vaccinarea, aș fi fost executat în Piața Victoriei. Lor li se întâmplă ceva? Nu, nimic. Nici nu se prezintă publicului, nu există comunicare”, a conchis fostul ministru.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca oprit de la utilizare în Italia au fost folosite deja în România, fiind rămase peste 4.200 de doze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *