Skip to content
Politică

Vlad Voiculescu, un ”încurcă-lume fabricat de ONG-uri”. Gabriel Diaconu: N-am să susțin niciodată un ministru cu poteră după el

Facebook
" "

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu își continuă atacurile la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, susținând că nu va sprijini niciodată ”un ministru cu poteră după el, un încurcă-lume fabricat de ONG-uri care face corpul medical să pară format din infractori”.

„N-am să susțin niciodată un ministru cu poteră după el. N-am să sprijin vreodată un încurcă lume fabricat de ONG-uri, încă și mai puțin pe unul care face corpul medical să pară format din infractori, criminali ori puși pe rele. 

" "
" "

Un om care nu a făcut vreodată o gardă în viața lui,

Și n-a știut vreodată greutatea de a ține, la propriu, o viață în mâini.

Ce a ajuns să se întâmple e că reprezentantul, la scală, al tuturor românilor care cred că medicina nu e, de fapt, mare brânză vântură diverse senzații prin piața publică unei audiențe dornice de senzații.

Și dă-i cu aplauze, dă-i cu mărturii despre “spitalele groazei” pline de doctori torționari.

Suntem aproape 60 de mii de angajați în sistemul sanitar. Oameni care au muncit zi și noapte, indiferent de ocupația, educația sau prestația pacientului. Nu e nimic ideal, nimic splendid în asta. Știm ticăloșia organizării medicale de care nu se mai ocupă medici de ani de zile, ci oameni de carton.

Și apare un flăcău care întruchipează, brusc, lumina apocalipsei cu emoticoane și fistic.

S-a schimbat ceva în ultimele trei luni și am ratat eu? S-a văruit vreo secție de spital și nu s-a dat la știri? A apărut vreo prevedere care să sprijine doctorii în viața și truda lor zilnică, și mi-a scăpat mie? Are careva vreo intuiție bazală despre filosofia actualei conduceri a MS/ Ministerul Sănătății, înafară de lupta de clasă, inchiziția băieților cu obraz subțire și diplome obținute pe repede înainte?

Nimic. Așa că da, e personal. Dar personal a fost cu fiecare ministru înainte, de la Nicolaescu încoace. Niciunul, dar niciunul nu a avut atâta neurotocism, și sensibilitate la critică, încât să vrea cenzură a unanimității.

Cât timp gândesc cu capul meu, cât timp am voce și intenție de a scrie, nu am a-mi cere scuze că văd lucrurile cum le văd. Eu nu mă duc la muncă în fiecare zi să beau ceai și să mănânc ciorbe răcite. Eu muncesc cot la cot cu oameni bolnavi, bolnavi în țara asta.

Ei merită mai mult decât scandal, promisiuni, fanfaronadă politică și vorbe goale. Ei nu au resursă, nervi sau educație să înțeleagă șopârlele ministeriale, adevărurile trunchiate și sofismele spin-doctorilor dimprejurul junelui.

Astfel că își pierd și puțina încredere în doctori.

Văd o vânătaie pe net și gata, pacientul a fost maltratat. Până le explici cum e cu coagularea și anticoagulantele în COVID ei sunt deja departe.

Văd o știre despre conspirații și vaccinări pe furiș, mai scriu și doi-trei deștepți Editoriale și gata, ne fură, ne omoară, ne duc de nas.

Atitudinea asta disruptivă, care dezbină, care învrăjbește, face actul medical să devină și mai greu, drumul omului prin sistem și mai sumbru. De partea cealaltă ai doctori ades îndobitociți și ei, sătui de toată situația, sau copleșiti de cât de descoperiți sunt, sau cât de ușor ajung să fie, huliți.

Să vă ferească sfântul să vină o zi când să ajungă să va vegheze sănătatea oameni care știu doar să facă o chetă pentru transport la nemți, or italieni, or alte destinații. Medicina nu se face “prin transfer”. Se face aici, în România, de medici români, cu pacienți români. Aici e marea masă. Iar banii voștri ajung să se ducă, în loc de 100 de cazuri tratate local, pe 10 cazuri tratate înafară.

Cei care am ales să facem medicina în România ne iubim țara, și munca. De iubit au făcut-o și cei care au plecat. Ei ne-au lăsat nouă povara să continuam să facem treabă aici. Noi ne ocupăm de bunicii lor, de frații lor. Drept urmare avem dreptul la respect. Avem dreptul la considerație. Și avem dreptul la un minister care să se ocupe de sănătate, nu intrigi și tot felul de bazaconii după care potopul.

Când o să vă reveniți din idioțenia asta? Peste două luni, sau poate peste șase, sau 12, pe măsură ce veți vedea că doar atâta se poate de la acești oameni? Escroci sentimentali și propagandiști digitali care habar n-au de diferența dintre o branulă și o canulă, dar ți le pot vinde pe amândouă la suprapreț.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *