Skip to content
Politică

Vlad Voiculescu vrea un „rol decorativ” pentru Valeriu Gheorghiță. De ce deschide ministrul Sănătății un conflict cu Iohannis și Ciucă

Guvernul Romaniei

Nici nu s-a instalat bine la Ministerul Sănătății, că Vlad Voiculescu încearcă deja ocuparea instituției cu oameni din USRPLUS. Mai nou, se pare că Voiculescu vrea să îl lase cu un „rol decorativ” și pe Valeriu Gheorghiță, şeful comitetului care se ocupă de campania de vaccinare împotriva COVID-19, și să transfere atribuțiile acestuia către oamenii apropiați. Ba chiar ministrul Voiculescu i-a găsit și un înlocuitor lui Gheorghiță: Ştefan Voinea, consilierul personal al ministrului Sănătăţii.

În replică, Valeriu Gheorghiță a amenințat cu demisia dacă Vlad Voiculescu și echipa adusă la Ministerul Sănătății continuă presiunile la adresa lui.

O altă mutarea care ar fi ţintită de echipa ministrului este transferarea mai multor atribuţii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică la un secretar de stat, în cazul în care Adriana Pistol (numită la şefia INSP de liberali şi susţinută şi de Valeriu Gheorghiţă) nu ar fi demisă din funcţie. Printre aceste atribuţii s-ar număra și cele legate de raportările privind pandemia: număr de cazuri, număr de vaccinări şi alte informaţii, spun surse politice pentru Adevărul.

Valeriu Gheorghiţă este omul pus de președintele Klaus Iohannis să se ocupe de coordonarea campaniei de vaccinare anti-Covid, iar războiul pe care Vlad Voiculescu vrea să îl deschidă zilele îi are drept țintă pe șeful statului și pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, medicul militar fiind o victimă colaterală.

De ce deschide, însă, Vlad Voiculescu un război cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă? Armata joacă un rol-cheie în campania de vaccinare, motiv pentru care președintele Iohannis a impus un medic din această zonă la comandă. De altfel, conform planului de vaccinare, Armata va asigura în zona rurală echipele mobile de vaccinare pentru persoanele care nu se pot deplasa și doresc să se vaccineze împotriva COVID-19.

Totuși, în ciuda importanței pe care o are Armata în campania de vaccinare, Vlad Voiculescu dorește să o scoată din ecuație, iar o posibilă explicație ar fi chiar anumite contracte private pe care ministrul Sănătății se pregătește să le încheie și pe care vrea să le țină departe de ochii partenerilor din coaliție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *