Skip to content
Politică

Vladimir Putin, anunț amenințător: „‘În cazul în care va fi necesar…”

Președintele Vladimir Putin face un anunț amenințător la adresa Siriei: ” În cazul în care va fi necesar”.

Astfel, Vladimir Putin a avertizat joi că armata sa ar putea, dacă va fi necesar, să relocheze ‘în câteva ore’ avioanele sale în Siria, de unde cea mai mare parte a contingentului rus urmează să fie retras în următoarele două-trei zile, informează Antena3.ro

‘În cazul în care va fi necesar, Rusia poate să-şi crească numai în câteva ore prezenţa sa în regiunea până la un nivel adecvat situaţiei care se va dezvolta acolo’, a declarat Putin, în cadrul unei ceremonii organizate la Kremlin pentru decorarea unor ofiţeri şi soldaţi ruşi ce s-au întors deja din Siria.

Sistemele de apărare antiaeriană ruse vor funcţiona în mod permanent în Siria şi vor fi utilizate împotriva tuturor ţintelor care vor pune în pericol trupele Federaţiei Ruse’, a avertizat Putin, indicând că cele două baze ruse – de la Hmeimim şi Tartus – sunt bine protejate de pe uscat, mare şi văzduh.

‘Toate componentele sistemelor de apărare aeriană desfăşurate, inclusiv sistemele cu rază scurtă de acţiune ‘Panţîr S’ şi cu rază lungă de acţiune S-400 Triumf vor funcţiona continuu’, a spus preşedintele rus, subliniind că, prin intervenţia sa în Siria, Rusia a creat condiţiile pentru începerea procesului de pace.

‘Noi am creat condiţii pentru începerea procesului de pace. Am reuşit să iniţiem o interacţiune pozitivă şi constructivă cu SUA şi cu alte ţări, cu forţele opoziţiei responsabile din interiorul Siriei şi care doresc cu adevărat să oprească războiul şi să găsească o soluţie politică, singura posibilă, a conflictului’, a mai spus şeful statului rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *