Vladimir Putin a comentat pentru prima dată moartea lui Navalnîi. Ce spune despre fostul său adversar

Sursă foto: X

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că a susţinut ideea de a-l elibera pe liderul opoziţiei Alexei Navalnîi într-un schimb de prizonieri, cu doar câteva zile înainte ca bărbatul care a fost cel mai mare inamic al său să moară, relatează AP.

În primele sale comentarii referitoare la moartea lui Navalnîi, Putin a spus despre decesul acestuia: „Se întâmplă. Nu se poate face nimic în privinţa asta. Asta e viaţa”.

Comentariile au fost neobişnuite deoarece Putin a făcut referire în mod repetat la Navalnîi pronunţându-i numele pentru prima dată în ultimii ani şi a vorbit într-o conferinţă de presă nocturnă, după alegerile prezidenţiale.

Luna trecută, aliaţii lui Navalnîi spuneau, de asemenea, că sunt în curs de desfăşurare discuţii cu oficiali ruşi şi occidentali cu privire la un schimb de prizonieri care să-l implice pe Navalnîi. Maria Pevchikh, asociata de lungă durată a politicianului, spunea că discuţiile se aflau în stadiul final cu doar câteva zile înainte de moartea bruscă şi inexplicabilă a opozantului Kremlinului într-o colonie penală din Arctica.

Ea l-a acuzat pe Putin că „s-a debarasat” de Navalnîi pentru a nu se face schimbul, dar nu a oferit nicio dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale, iar acestea nu au putut fi confirmate în mod independent. Putin a declarat luni, tot fără a oferi dovezi, că, cu câteva zile înainte de moartea lui Navalnîi, „anumiţi colegi, nu din administraţia (prezidenţială)” i-au vorbit despre „o idee de a-l schimba pe Navalnîi cu anumite persoane deţinute în penitenciare din ţări occidentale”. El a spus că a susţinut ideea.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: