Skip to content
Politică

Vladimir Putin lăudat de un fost lider marcant al lumii

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, primește și laude, nu numai critici venite din partea Uniunii Europene și a celorlalte state occidentale. Vladimir Putin este considerat de fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov drept salvatorul Rusiei.

Gorbaciov a făcut aceste declarații la 23 de ani de la căderea Uniunii Sovietice şi în ziua în care oficialii de la Moscova au prezentat noua doctrină de apărare a ţării, care înscrie NATO pe lista ameninţărilor la adresa Federaţiei. Totuşi, fostul lider sovietic îndeamnă la dialog între Rusia şi Statele Unite, arată Digi24.

Mihail Gorbaciov îi îndeamnă pe ruşi să nu uite tot ce a făcut Vladimir Putin pentru a readuce Rusia în prim-planul arenei internaţionale şi pentru a garanta stabilitatea ţării, după probleme grave apărute când Uniunea Sovietică s-a dizolvat.

„Cred că nu, cetăţenii ruşi, trebuie să ne aduce aminte că Putin a salvat Rusia de la un colaps care ar fi urmat să înceapă. Foarte multe regiuni nu mai recunoşteau Constituţia noastră”, a spus Mihail Gorbaciov, fostul preşedinte al URSS.

Fostul lider sovietic susţine acţiunile Rusiei în Ucraina şi Crimeea

De asemenea, fostul lider sovietic apără acţiunile autorităţilor ruse în Ucraina, pe care le consideră doar expresia unei trăsături de caracter a ruşilor – aceea de a ajuta oamenii aflaţi în dificultate. Mai mult, Mihail Gorbaciov îşi acuză predecesorul, pe Nikita Hruşciov, că a pus bazele actualului conflict, atunci când a ataşat Crimeea la Ucraina, în 1954. „Cei dintre noi care ştiu un pic de istorie, cunosc câte lupte şi războaie s-au purtat pentru Crimeea, pentru Sevastopol”.

Mihail Gorbaciov nu a ezitat nici să critice NATO, organizaţie pe care acuză că a reînceput o politică expansiune prin construirea de baze în jurul lumii. Chiar şi aşa, fostul lider sovietic consideră dialogul încă este necesar.

„L-am rugat pe Putin şi Obama să se întâlnească, să stea jos cât este necesar – ore, zile, două zile – până când ajung la o înţelegere care să nu permită acestei situaţii periculoase să se extindă”. Aceste declaraţii au venit după ce Rusia şi-a dezvăluit noua doctrină militară, în care Statele Unite şi NATO sunt catalogate drept ameninţări. Preşedintel rus, Vladimir Putin, a afirmat în repetate rânduri că dezmembrarea URSS a fost cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *