Skip to content
Politică

Vladimir Putin neaga izolarea Rusiei pe plan international

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a negat faptul ca tara sa ar fi izolata international ca urmare a crizei din Ucraina si sustine ca economia ruseasca nu va fi singura care sa sufere din cauza sanctiunilor occidentale si a diminuarii rublei si a preturilor la titei, transmite Reuters, citat de Hotnews.

„Intelegem fatalitatea unei ‘Cortine de fier’ pentru noi. Nu vom apuca sub nicio forma pe aceasta cale si nimeni nu va construi un zid in jurul nostru. Este imposibil”, a declarat Vladimir Putin, citat de agentia Itar Tass, intr-un interviu publicat duminica.

Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana au impus sanctiuni Rusiei ca urmare a anexarii Peninsulei Crimeea si a sustinerii acordate separatistilor din estul Ucrainei care se opun autoritatilor de la Kiev.

Sanctiunile au lovit in economia deja slabita a Rusiei si au provocat o depreciere a rublei, presiune exacerbata de o scadere drastica a pretului titeiului la nivel global, in conditiile in care acesta este unul dintre principalele produse exportate de Moscova.

„Daca pretul energiei este diminuat intentionat, ii loveste si pe cei care impun aceste limite”, a continuat liderul de la Kremlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *