Skip to content
Politică

Vladimir Putin şi Angela Merkel au în continuare „divergenţe serioase” pe tema Ucrainei

„Divergenţe serioase” există în continuare pe tema crizei ucrainene între preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel, a declarat în noaptea de joi spre vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la scurt timp după întâlnirea celor doi lideri.

„Există în continuare divergenţe serioase privind geneza conflictului intern ucrainean, precum şi cauzele profunde a ceea ce se întâmplă în acest moment„, a declarat purtătorul de cuvânt pentru agenţiile de presă ruseşti.

Preşedintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel joi seara târziu la Milano, în Italia, în cadrul summitului euro-asiatic Asem.

În cursul acestei întrevederi prelungite (de două ore şi jumătate) şi detaliate, Putin şi Merkel au verificat minuţios punerea în aplicare a acordurilor semnate la Minsk” la 5 septembrie, care au permis instaurarea unui armistiţiu – încălcat în mod repetat – în estul Ucrainei între separatişti şi forţele loiale Kievului, a precizat Peskov, relateaza mediafax.ro.

Tot în cadrul summitului Asem, preşedintele rus se va întâlni, pentru prima oară de la sfârşitul lui august la Minsk, cu omologul său ucrainean Petro Poroşenko, ce acuză Moscova că susţine separatiştii din estul Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *