Skip to content
Politică

Vladimir Tismăneanu dezvăluie efectul pozitiv al „încăierării mafiotice” Firea-Dragnea EXCLUSIV INTERVIU

putereaacincea.ro

Săptămâna aceasta, scena politică din România a fost marcată de disputa politică dintre edilul Capitalei, Gabriela Firea, și președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea.

Profesorul universitar de la Universitatea din Maryland, Vladimir Tismăneanu, a acordat pentru PSnews.ro un interviu, iar una din temele despre care a fost chestionat este cea a confictului dintre Firea și Dragnea. Astfel, analistul politic subliniază că Gabriela Firea nu trebuie pusă într-o lumină favorabilă, singurul efect pozitiv al acestei situații putând fi o eventuală slăbire a PSD-ului: „încăierare mafiotică despre care putem spera că va slabi, cumva, omogenitatea patogenă a acestei corporații a fărădelegii”.

E vorba de două emisfere ale unui abces. Altfel spus, două capete ale aceieași infecte hidre. Nu avem motive de a o idealiza pe Gabrielea Vrânceanu Firea Pandele. O știu de ani de zile, a fost portavocea lui Felix. Întrebările din interviurile de pe Antene îi erau susurate, șoptite, adică dictate, prin cască, ea nu făcea, de multe ori, decât să repete ce ordona trustul Impact-Grivco. Avem de-a face, prin urmare, cu o încăierare mafiotică. Una care, putem spera, va slabi, cumva, omogenitatea patogenă a acestei corporații a fărădelegii. Dar, repet, cele două capete sunt identice la capitolul disprețului pentru statul de drept și pentru cetățenii cinstiți ai acestei țări”, a precizat Vladimir Tismăneanu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *