Skip to content
Politică

Vladimir Tismăneanu dinamitează propunerea Adinei Florea la șefia DNA: Clientelism, corupție, cinism! EXCLUSIV INTERVIU

Activenews

Tudorel Toader a anunțat propunerea joi pentru șefia DNA, post rămas vacant după plecarea Laurei Codruța Kovesi. Astfel, propunerea lui Tudorel Toader este Adina Florea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Profesorul universitar de la Universitatea din Maryland, Vladimir Tismăneanu, a oferit pentru PSnews.ro un amplu interviu, iar una din temele legat de care a fost chestionat este opinia sa asupra propunerii pe care Tudorel Toader a făcut-o. Astfel, analistul politic tranșează subiectul și susține că propunerea Adinei Florea este parte a unui sindrom caracterizat de trei cuvinte: „clientelism, corupție, cinism”. Mai mult, Vladimir Tismăneanu îl alertează pe Klaus Iohannis că dacă vrea să dovedească „virtuțile unui om de stat veritabil” trebuie să respingă „propunerea infractorilor”.

Reporter PSnews.ro: Cum vi se pare propunerea Adinei Florea în fruntea DNA? 

Vladimir Tismăneanu: Este o confirmare, dacă mai era nevoie, a naturii regimului PSD-ALDE-UDMR. Trei cuvinte definesc acest sindrom: clientelism, corupție, cinism. Toate trei sunt opusul conștiinței și acțiunii civice. Tudorel Toader este, evident, instrumentul prin care se încearcă de atâta vreme amputarea, de fapt emascularea justiției. Adina Florea nu răspunde pentru adeziunile și atașamentele tatatalui ei, dar are obligația să se pronunțe în legătură cu acestea, mai ales în condițiile în care veretanul pesedist, iată, suferă de incontinență verbală în spațiul public.

Reporter PSnews.ro: Va accepta Klaus Iohannis o astfel de propunere? 

Vladimir Tismăneanu: Rămâne de văzut cum va reacționa președintele Iohannis. Mingea se află acum în terenul său și va putea dovedi virtuțile unui om de stat veritabil. Este limpede că, dacă îi pasă de viitorul onorabil al acestei țări, iar eu unul cred că acest viitor nu îi este indiferent, dl. Iohannis va respinge propunerea infractorilor.

3 comentarii la “Vladimir Tismăneanu dinamitează propunerea Adinei Florea la șefia DNA: Clientelism, corupție, cinism! EXCLUSIV INTERVIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *