Skip to content
Politică

Vladimir Tismăneanu indică direcția opoziției: Prioritatea primordială este debarcarea Găzarului și a bandei sale de infractori analfabeți! EXCLUSIV

Digi24

Miercuri, 5 noiembrie a fost o zi cu scântei pentru politica românească. A fost scandal mare în Camera Deputaților. Opoziția a forțat înlăturarea lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților. Aleșii PSD fuseseră convocați și nu aveau voie să părăsească plenul. De asemenea, Liviu Dragnea a lansat noi atacuri la adresa președintelui României Klaus Iohannis pe care l-a catalogat inclusiv „zapciu”.

CITIȚI MAI MULTE AICI: UPDATE Iordache, declarații de ULTIMĂ ORĂ/ SCANDAL în Parlament. PNL amenință cu GREVA!

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu politologul Vladimir Tismăneanu. Concret, întrebat ce denotă atacurile lui Dragneala adresa lui Iohannis, profesorul Universității din Maryland a atras atenția că președintele PSD își proiectează asupra președintelui României propriile frustrări, nevroze și obsesii.

„Am spus-o aici acum circa o lună, se apropie sorocul infractorilor. Liviu Dragnea a trăit în minciună și complot vreme de decenii, proiectează acum asupra lui Klaus Iohannis propriile frustrări, nevroze și mai ales obsesii”, a precizat analistul politic.

Totodată, chestionat ce concluzii putem trage după evenimentele petrecute în Camera Deputaților și privitor la cum s-a prezentat opoziția, Vladimir Tismăneanu a reliefat că partidele care se opun celor de la PSD-ALDE trebuie să lase divergențele pentru că prioritar este ca regimul Dragnea să dispară de pe scena politică.

„Statul de drept din România se confruntă cu un pericol mortal. Conjurația gangsterilor, în frunte cu Dragnea și Tăriceanu, a făcut enorm de mult rău acestei țări. În aceste condiții, divergențele dintre formațiunile de opoziție sunt secundare în raport cu prioritatea numărul 1: debarcarea Găzarului și a bandei sale de infractori analfabeți. La ceasul acesta este urgentă nevoie de voință și viziune. Este nevoie de ceea ce se numeste curaj civic.

Dancilă este marioneta lui Dragnea, birtașul din Teleorman care a pus cizma sa murdară peste o întreagă țară. Acest Guvern, inept și tragicomic, trebuie să părăsească scena. Suntem în 2018, intram în 2019, România are nevoie de normalitate democratică. Haita pesedistî batjocorește exact această normalitate”, a conchis Vladimir Tismăneanu în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *