Skip to content
Politică

Vladimir Tismăneanu o desființează pe Dăncilă: Se crede Viktor Orban, dar e o jucărie stricată din Balcani EXCLUSIV

Evz

Situaţia statului de drept în România a fost dezbătută miercuri în plenul Parlamentului European, la discuții participând și premierul României Viorica Dăncilă care a criticat MCV-ul spunând că și-a ratat menirea.

VEDEȚI ȘI: VIDEO LIVE Dezbaterea din Parlamentul European despre statul de drept în România. Dăncilă: MCV și-a ratat scopul

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura miercuri cu politologul Vladimir Tismăneanu pentru a analiza discursul premierului Viorica Dăncilă în Parlamentul European. Profesorul Universității din Maryland critică dur prestația prim-ministrului în fața oficialilor europeni spunând că „discursul a fost jenant și ridicol, asemeni personajului care l-a rostit”.

„Discursul premierului Dăncilă a fost o sfidare categorică a pluralismului ca valoare esențială a UE. Din capul locului, cu țâfna total nepotrivită și prin nimic justificată, Dăncilă (megafonul, de fapt marioneta mafiotului Dragnea) s-a rățoit impertinent. Dăncilă se crede Viktor Orban, dar este de fapt o jucărie stricată din Balcani. Nu are anvergura malefică a premierului maghiar.

Discursul a fost jenant și ridicol, asemeni personajului care l-a rostit”, a precizat analistul politic.

Chestionat care este direcția pe care ne duce actualul Guvern pe plan extern, luând în considerare ultimele poziții pe care Executivul le-a avut pe plan european, Vladimir Tismăneanu avetizează că „România se îndreaptă spre zona de plumb a dominației putiniste”.

„Actuala formatiune guvernamentală îndepărtează România de UE, de valorile care subîntind proiectului Europei Unite. Sub drapelul pesedisto-aldist, România se îndreaptă spre zona de plumb a dominației putiniste. Putinofilia se îngemănează în chip pervers și nefast cu eurofobia”, a adăugat profesorul universitar.

Totodată, Vladimir Tismăneanu face un nou apel la opoziție că trebuie să fie reactivă, dar precizează faptul că nu are așteptări de la formațiunea politică condusă de Ludovic Orban, întrucât „PNL dovedește tot mai clar că nu este o alternativă la ticăloșia pesedistă”.

„Opoziția trebuie să reacționeze, dar, din nefericire, PNL dovedește tot mai clar că nu este o alternativă la ticăloșia pesedistă. Există clipe în istorie când e nevoie de un nou început. Astfel privesc eu șansele unei opoziții robuste, credibile și viabile în România”, a încheiat Vladimir Tismăneanu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *