Skip to content
Politică

Vladimir Tismăneanu tranșează bătălia din PSD: Regimul Drăgnisto-Iliescian pare că nu se va prăbuși! EXCLUSIV

Activenews

Războiul politic din cadrul Partidului Social Democrat continuă. Există două tabere, tabăra pro și anti-Dragnea. Unul din momentele culminante ale conflictului politic a fost apariția scrisorii anti-Dragnea, semnată de Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu și Paul Stănescu.

Redacția PSnews.ro a luat legătura joi cu analistul politic Vladimir Tismăneanu pentru a reflecta asupra bătăliei politice din cadrul PSD. În viziunea profesorului universitar este o luptă între o tagmă mafiotică și regimul Iliescu, perfecționat de Dragnea, cel din urmă menționat părând că nu este pe cale să se prăbușească.

„PSD nu s-a destrămat ci trece printr-o criză la vârf. Este limpede că nu avem de-a face cu platforme diferite, ci cu orgolii și ambiții. Cei care îl contestă pe Dragnea fac parte din tagma mafiotică. Regimul Iliescu, perfecționat de Dragnea nu este, îmi pare mie, pe cale de prăbușire’‘, a precizat analistul politic.

Întrebat dacă opoziția politică va reuși să capitalizeze electoral, profesorul Universității din Maryland a remarcat că USR este formațiunea care care se plasează într-o astfel de poziție. Mai mult, Vladimir Tismăneanu evidențiază că Dacian Cioloș ar fi o variantă de premier care să spele mizeria PSD-istă, fiind nevoie de o ofertă politică caracterizată de viziune, coerență, claritate și persuasiune.

„USR este formațiunea care se plasează în opoziție reală. Să vedem cum si când va reuși să convingă o parte decisivă din electorat.

Cât despre Mișcarea România Împreună, îl respect pe Dacian Ciolos, ar fi un premier onorabil după mizeria pesedistă. A sosit momentul unei oferte de viziune, coerentă, clară, persuasivă, despre cum poate fi reparat ceea ce a stricat PSD”, a declarat pentru PSnews.ro Vladimir Tismăneanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *