Skip to content
Politică Video

Vocea străzii. Tragedia Colectiv, prin ochii românilor: „Nu trebuie să ți se întâmple ca să fii pregătit!” EXCLUSIV (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea

Un material realizat de Mădălina Iulia Petre, Ionelia Budeanu și Ioana Cătălina Sfetcu

Astăzi, 30.10.2018, se împlinesc trei ani de la incendiul din Colectiv, o tragedie care a zdruncinat sever societatea românească și a lăsat o pată neagră în istoria recentă a țării noastre. Din nefericire, deși a trecut atâta timp, unele întrebări de atunci, de tipul „Cine este vinovatul?”, au rămas fără răspuns, ba chiar au dat naștere unora noi

Echipa PSNews a decis să caute răspuns pentru câteva dintre aceste întrebări, însă nu din partea autorităților, ci din partea cetățenilor români. Astfel, am plecat să aflăm ce Vorbește Strada, iar răspunsurile primite, pe care le veți găsi mai jos, surprind exact esența schimbărilor ultimilor trei ani.

Reporter PSnews.ro: Considerați că s-a schimbat ceva de la incendiul din Colectiv și până în prezent în sistemul medical?

„Nu cred că s-a schimbat nimic! S-ar părea că lucrurile merg mai rău decât înainte! Deci ce s-a întâmplat în Colectiv este de neconceput pentru că, în primul rând, trebuiau să răspundă la astfel de telefoane de urgență repede, să fie pregătiți pentru că nu trebuie să ți se întâmple ca să fii pregătit! Trebuie să vezi de dinainte: dacă se întâmplă ceva ce facem? Știu că lucrurile nu merg bine.”

Reporter PSnews.ro: Și considerați că vina a aparținut cuiva sau a fost doar un eveniment nefericit?

„Toată lumea care a fost implicată , de la primari, guvern, până la companiile de asigurări medicale și secțiile de arsuri, toți au fost nepregătiți! Asta trebuie să se schimbe pentru că se vor mai întâmpla lucruri, nu neapărat ca acesta, dar orice om care trece prin astfel de situații, trebuie să fie tratat corespunzător!”

 

Un alt cetățean a adus în discuție problemele cu care nu doar victimele incendiului s-au confruntat:

Reporter PSnews.ro: Considerați că România este pregătită pentru un alt incendiu de aceste proporții?

 „Nu, din păcate, nu suntem pregătiți și nici nu vom fi!”

Reporter PSnews.ro: Sunteți de părere că sistemul medical s-a îmbunătățit de atunci și până în prezent?

„Nu, nu chiar! Este din ce în ce mai rău! Umblu să fac o ecografie de trei săptămâni și nu reușesc, doar cu plată, în condițiile în care am trimitere medicală subvenționată. Trebuie sa alerg dintr-un colț în altul al Bucureștiului ca să găsesc o policlinică care are fonduri!”

În cele din urmă, cea de-a treia voce a străzii a pus punctul pe „i” și a arătat că, la trei ani după marele incendiu, nu s-a schimbat nimic:

Reporter PSnews.ro: Bună ziua, considerați că s-a schimbat ceva de la incendiu până în prezent?”

„Bună ziua, pare că nu s-a schimbat nimic! În continuare instituțiile statului împreună cu guvernarea sunt pline de hoți și cretini, lucrurile se mișcă foarte greu și, cum toată lumea menționează, criminalii sunt încă în libertate!”

Reporter PSnews.ro: Credeți că România ar fi pregătită pentru un alt Colectiv?

„Nu! Cu siguranță, dacă ,Doamne ferește, se va mai întâmpla încă o chestie similară, cred că victimele vor fi și mai multe. Mai ales că am observat în continuare că alte concerte au tendința să se țină tot în unele cluburi neamenajate care nu respectă, nu neapărat normele ISU, dar cel puțin nu sunt sigure pentru un concert! Nu pot să dau exemple, dar, la un moment dat, am văzut undeva în Centrul Vechi chiar un concert de proporții și mă gândeam că lumea chiar nu a învățat nimic din chestia asta!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *