Skip to content
Sport

VODAFONE, INTERESATĂ DE UPC!

O posibilă achizitie a Liberty Global,  (compania care detine UPC România si Focus Sat -n.r.), este demnă de luat în considerare, dar cu un “preț corect”. Este declaraţia făcută de CEO-ul Vodafone Group, Vittorio Colao, intr-un interviu pentru Bloomberg.

Şeful de la Vodafone, al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume, a facut declaratia la o conferință organizată de Goldman Sachs Group Inc în New York.

Zvonurile privind interesul Vodafone dateaza inca de acum doi ani, cand compania a achizitionat mai mulţi furnizori de cablu și de internet din Germania și Spania, pentru a contracara diminuarea veniturilor obtinute din servicii wireless.

Potrivit Bloomberg, achizitiile au pus presiune asupra Liberty Global, care detine afaceri in piețele europene in care activeaza si Vodafone, inclusiv in Germania, Marea Britanie și Olanda.

Mai mult, Liberty Global a pierdut anul trecut in fata Vodafone doua licitatii importante, pentru preluarea Kabel Deutschland Holding AG din Germania si Grupo Corporativo Ono SA din Spania, preluari evaluate la 17,7 miliarde de euro.

Daca Vodafone va prelua proprietarul UPC, tranzactia ar putea fi una dintre cele mai mari din istoria telecom, avand in vedere ca Liberty Global are o valoare de piață de 33.2 miliarde dolari. Bloomberg afirma ca, luand in calcul si debitele, valoarea companiei ar fi de aproape 74 miliarde dolari, in timp ce Vodafone este evaluata la 87,5 miliarde dolari.

Multi consumatori descărca și vizioneaza clipuri video pe smartphone-uri și tablete, fenomen care pune presiune pe rețelele operatorilor, Vodafone va investi in tehnologie și internet în bandă largă un total de 19 miliarde de lire sterline, până in martie 2016, într-un plan de imbunatatire a retelei. Investiția este finanțată cu fonduri provenite din vanzarea participatiei sale la Verizon Wireless, pentru suma de 130 miliarde dolari, conform sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *