Skip to content
Puterea Știrilor Video

Voiculescu ar fi fost un ministru bun, dar nu pe timp de pandemie, susține Cristian Pîrvulescu: Pe timp de război e nevoie de generali experimentați

psnews.ro

Invitat în studioul Puterea Știrilor, politologul și analistul politic Cristian Pîrvulescu este de părere că în cazul în care, USRPLUS va pleca de la guvernare, conducerea Ministerului Sănătății ar putea fi preluată de către fostul ministru Nelu Tătaru.

„Dacă USR-ul rămâne la guvernare, aceștia vor încerca să tranșeze problema din interiorul partidului. Dacă USR-ul nu continuă la guvernare atunci situația va deveni foarte complicată. Nu știm dacă va fi guvern minoritar sau un guvern de mare coaliție.

O ipoteză care mi se pare plauzibilă în cazul în care USR-ul pleacă de la guvernare, atunci ne putem aștepta ca domnul Tătaru să se întoarcă. Dacă nu, până la urmă, persoanele cel mai indicate sunt cele pe care le-au propus deja”, spune analistul.

Acesta susține că propunerea USRPLUS, pentru funcția de ministru al Sănătății, Adrian Wiener, este una potrivită în raport cu situația pandemică, despre care analistul spune că ar trebui gestionată de un medic cu experiență.

„În momentul acesta este nevoie de un medic cu experiență și este nevoie de un medic care să știe care este situația la bază. Aduceți-vă aminte că atunci când domnul Tătaru a venit era o lipsă de autoritate și de legitimitate în Ministerul Sănătății extraordinară, și asta pe fondul începutului carantinei și pe fondul crizei Covid. Domnul Tătaru  a reușit să remedieze situația pentru că avea o cunoaștere a bazei și acest lucru este important.

Medicul Adrian Wiener, propunerea USRPLUS, vine de la Arad, dintr-un spital, deci înțelege mai bine situația asta. Domnul Voiculescu ar fi fost un bun ministru pe timp de pace, dar pe timp de război e nevoie de generali experimentați”, conchide Cristian Pîrvulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *