Skip to content
Politică

Voiculescu aruncă bomba: Spital din Capitală, acreditat la presiunea PSD

huff.ro

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, ca ancheta Corpului de Control efectuata la Spitalul Sfanta Maria din Bucuresti s-a incheiat, iar rezultatele preliminare il determina sa aiba suspiciuni cu privire la modul in care aceasta unitate a fost autorizata de Agentia de Transplant.

„Avem suspiciuni serioase ca Spitalul Clinic Sfanta Maria a fost acreditat sub presiune politica, iar faptul ca acum vedem atacuri dintr-o anumita parte a esichierului politic ne da un indiciu despre ce presiuni politice vorbim.

Agentia Nationala de Transplant a acreditat Spitalul Sfanta Maria din Bucuresti in luna martie 2016, urmare a unui raport de evaluare din februarie 2016, reprezentantul ANT care a intocmit intreaga documentatie pentru acestui centru de transplant plamani a fost un asistent medical de la Timisoara.

Dupa ce a fost acreditat, Spitalul Clinic Sfanta Maria a constatat ca nu poate avea grija de pacientii transplantati dupa efectuarea operatiei pentru ca in spital nu exista un compartiment de pneumologie. Infiintarea acestui compartiment era esentiala si obligatorie pentru urmarirea post-operatorie”, a declarat Vlad Voiculescu, conform ziarecom

Ministrul Sanatatii considera ca este anormal ca un centru de transplant pulmonar sa fie acreditat, in conditiile in care nu poate asigura ingrijirea pacientului dupa efectuarea operatiilor, perioada de convalescenta fiind considerata etapa critica a procesului de transplant de plamani.

„Am decis, asadar, sa nu incepem activitatea de transplant la nivelul acestui centru in interesul pacientilor romani si nu in defavoarea lor. Orgoliul medical nu trebuie pus mai presus decat interesul pacientilor.

Am avut o intalnire cu Eurotransplant, am avut patru medici din Olanda, Germania, Austria si Belgia si am stabilit formarea unei comisii care sa realizeze un audit in luna decembrie la Spitalul Sfanta Maria si la celalalt centru, care e cumva in competitie cu Sfanta Maria, pentru a ne asigura ca avem parte de o opinie obiectiva asupra intregii situatii, precum si recomandari pentru ca, intr-un final, Romania sa aiba un centru la standarde europene in domeniul transplantului pulmonar”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Rezultatele finale ale anchetei Corpului de Control al ministrului Sanatatii urmeaza sa fie facute publice, cel mai probabil, la finalul saptamanii viitoare, a precizat Vlad Voiculescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *