Skip to content
Politică

Voiculescu mai are o șansă la eliberare. Singura cale de a scăpa de arest pentru fondatorul PC

Deși Dan Voiculescu s-a lovit de o decizie nefavorabilă definitivă din partea instanței privind solicitarea depusă pentru anularea pedepsei de 10 ani, unul din cei mai cunoscuți avocați din România este de părere că mogulul media ar putea totuși să mai aibă o șansă la eliberare.

Avocatul Lucian Bolcaș a comentat, pentru jurnaliștii dcnews.ro, o ipoteză cu privire la eliberarea lui Dan Voiculescu.
Dacă cererea în anulare a lui Sorin Pantiș a pedepsei de șapte ani de închisoare cu executare în dosarul ICA ar fi admisă, va fi anulată decizia în întregul dosar ICA, care s-ar rejudeca. Corneliu Popa, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare în același dosar. Și lui i-a fost acceptată contestația în anulare. Următorul termen a fost stabilit în 13 ianuarie.

„De regulă o contestație în anulare, prin structura ei, afectează întreaga decizie pronunțată. Dacă se constată că decizia trebuie anulată pentru motive de nelegalitate, dosarul este rejudecat. Eu sunt total străin de modul în care au cooperat între ei avocații apărării, într-un lot în care sunt mai mulți inculptați, cooperarea este absolut esențială. Dacă se admite contestația în anulare a unui condamnat din dosar, se anulează însăși decizia și dosarul este rejudecat”, a subliniat avocatul Lucian Bolcaș pentru dcnews.ro.

Trebuie spus că sentința de marți în cazul lui Voiculescu este definitivă, însă mai este o cale, şi anume recursul în casaţie. Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuţ, spunea că deja a făcut un demers în acest sens la ICCJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *