Skip to content
Politică

Voiculescu, personajul cel mai contestat în USR. Surse din partid: „Păstrarea lui la minister, șmecheria lui Cioloș de a pune pe butuci imaginea USR!”

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, e din ce în ce mai contestat în interiorul Uniunii Salvați România (USR), au precizat surse politice pentru PS News. Plecarea, rând pe rând, a specialiștilor de la Ministerul Sănătății, precum și controversele generate în ultima perioadă de Vlad Voiculescu, nu sunt văzute cu ochi buni în interiorul partidului lui Dan Barna.

Se cere demiterea lui Voiculescu de la Ministerul Sănătății

Astfel, după ce s-au făcut analize asupra impactului politic pe care declarațiile și acțiunile ministrului le au asupra partidului, aripa anti-Barna din USR e decisă să ceară schimbarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății. În locul său este vehiculat numele USR-istului Emanuel Ungureanu, variantă cu care cei de la PLUS nu ar fi de acord, au precizat sursele citate. O altă variantă vehiculată pentru ministerul Sănătății este și Adrian Wiener.

" "
" "

Picătura care a umplut paharul a fost declarația lui Vlad Voiculescu privind falsificarea de către Guvernul Orban a datelor covid înainte de alegeri. Aripa anti-Barna din USR este de părere că afirmațiile nefondate în spațiul public aduc mari prejudicii de imagine partidului, iar acest lucru „e inadmisibil”. De altfel, aceștia nu exclud varianta ca păstrarea cu orice preț a lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății să facă parte dintr-un complot marca PLUS pentru a destabiliza Alianța înainte de Congres.

„Vlad Voiculescu este acum cel mai contestat personaj din USR. Sunt mulți lideri care cer demiterea lui Voiculescu de la Ministerul Sănătății și care consideră că păstrarea lui acolo este parte a unui complot a celor de la PLUS pentru a destabiliza Alianța înainte de Congres. E inadmisibil! Doar USR suferă pentru ce se întâmplă la ministerele USRPLUS și asta nu e normal deloc.

Oamenii spun că ministerele sunt ale noastre, nu ale USRPLUS, drept urmare tot ce se întâmplă la un minister condus de cineva de la PLUS, de ex Sănătatea, se sparge în capul nostru. Mulți sunt în partid care cred că păstrarea lui Voiculescu este șmecheria lui Cioloș de a pune pe butuci imaginea USR și apoi să vină el salvatorul Alianței. Cioloș face un joc foarte urât, iar Barna se face că nu îl înțelege sau chiar nu îl mai interesează”, au declarat surse din USR pentru PS News.

Lupta pentru putere: Barna vs Cioloș

Amintim că Dacian Cioloș și Dan Barna au anunțat, oficial, că vor să fie șefi de partid și candidați la alegerile prezidențiale. Cei doi copreședinți ai Alianței USR PLUS se vor lupta pentru votul membrilor celor două partide într-un congres organizat în toamna anului 2021. Recent, Dan Barna a declarat că „dacă acest Guvern va performa (…) evident că și eu voi fi într-o poziție bună, în ochii colegilor, pentru o candidatură la prezidențiale.” Anunțul vine după ce, anterior, copreședintele Alianței, Dacian Cioloș, i-a luat fața lui Barna și și-a anunțat intenția de a fi candidatul la alegerile prezidențiale.

Anunțul făcut la momentul respectiv de Dacian Cioloș, la pachet cu dorința acestuia de a fi președintele USR PLUS, au dus la o reacție vehementă în interiorul USR. Pe grupurile interne de discuții, Cioloș a fost acuzat că vrea „să fure” partidul și să îl subordoneze intereselor PLUS.

De asemenea, Cioloș trimitea săgeți către Barna în privința candidaturii la Congres. Liderul PLUS susținea că „cine se ocupă de partid trebuie să se ocupe și de conducerea partidului și de organizarea lui. Când ești în Guvern sau în Parlament ai și acolo anumite responsabilități, unele sunt mai solicitante decât altele”, dând de înțeles că funcția de vicepremier în Guvern i-ar ocupa tot timpul lui Barna.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *