Skip to content
Politică

Voiculescu a pierdut în fața lui Băsescu

Judecătorii de la Curtea de Apel București au respins, miercuri, acțiunea lui Dan Voiculescu prin care acesta contesta decizia CNSAS din 2013, prin care s-a stabilit că președintele Traian Băsescu nu a fost lucrător sau colaborator al fostei Securități, fiind considerată nefondată.

Hotărârea instanței nu este una definitivă și poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare, informează Realitatea.

Pe 22 octombrie 2013, CNSAS  a emis o nouă adeverință prin care a constatat că lui Traian Bpsescu nu i se poate atribui calitatea de lucrător ori colaborator al Securității, după consultarea unor note privitoare la activitatea sa ca reprezentant Navrom.

„Adeverim, prin prezenta, că elementele (…) prezentate nu se circumscriu prevederilor art. 2 lit. a și b din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 293/2008, astfel, domnului Băsescu Traian, fiul lui Dumitru și Elena, născut la data de 04.11.1951, în Basarabi, județul Constanța, nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității”, se arată în adeverința CNSAS.

Astfel, verificarea președintelui s-a efectuat în urma unei cereri înaintată CNSAS de către cotidianul Ring, în decembrie 2012.

CNSAS a mai emis decizii în 2002, 2004 și 2006 prin care s-a stabilit că Traian Băsescu nu a fost agent sau colaborator al Securității ca poliție politică, decizia din 2006 fiind menținută în 2009 ca urmare a verificărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *